Eilen oli viimeinen työpäivä ennen reissua, tänään on ollut vapaapäivä. Kävin tapaamassa personal traineriani. Kovasti tuli muistutuksia, että lomallakin pitää treenata ja tehdä sitä ja tätä ja... äh. Itse asiassa pt Pete alusti aihetta jo edellisellä kerralla jolloin hän sanoi ohimennen jotain tyyliin kyllähän sinä itsekin ymmärrät, että et voi olla vaan koko reissua tekemättä mitään. Silloin en ollut uhrannut koko aiheelle vielä sekuntiakaan ajatuksissani.
Mutta joo, oikeassahan se on. Ei kantsi tehtyä työtä heittää hukkaan. Pitää yrittää räpistellä jotain. Eli pakataan reppuun bikinien, passin ja visakortin lisäksi jumppakuminauha. (Ja lääkkeet. Monta pakkausta sitä tätä ja tuota pääasiassa kipulääkettä varmuuden vuoksi. Ja Schengentodistukset että niitä saa kuljettaa mukana - ei ole tehty helpoksi tätäkään.)

Reissu alkaa siis huomenna: ensin lennetään Roomaan ja sieltä jatketaan Maltalle, josta olisi tarkoitus ottaa maanantaina lautta Sisiliaan Cataniaan. Siitä viikon päästä maanantaina olisi lento Palermosta Roomaan ja sieltä sitten muutaman päivän päästä takaisin kotiin. Ajatella - mulla on kohta kesä! :-)

Lähtövalmisteluihin kuului myös koirien harjaus. Merlinin karvan määrä on jotenkin lisääntynyt taas, se on tiheää ja tuuheaa, vaikkei vielä varsinaisesti olekaan pitkää. Ei ollut erityisen takussa ja silti tuntui aikamoiselta urakalta kammata koko turkki läpi. (Ja selkä kiittää taas.)

Koska itse siemenestä kasvatetut kurkut näyttää aika onnettomilta, hankin pari reipasta ja hyväkasvuista ostotainta. Jätin ne eilen illalla ovensuuhun odottamaan aamua - en viitsinyt istuttaa niitä suoraan kylmää yötä vasten. Aamulla olkkarin lattialle ovenpieleen asetettu pussi löytyi kaadettuna ja kurkuntaimien lehtiä oli nyhdetty ja nakerrettu. PÖPÖNEN. Maailman ahnein pieni koira! Pöpönen on yllätetty tässä viime aikoina myös suoraan kasvihuoneelta multapenkistä nyhtämästä tomaattien lehtiä taimista joten nyt on taas aika asettaa barrikaadit kasvihuoneitten oville...

photo blog0052_zps49305921.jpg photo blog0060_zps061006f0.jpg

photo blog0061_zps1a1ffdc9.jpg
Joku blogin vakiolukija saattaa muistaakin, että meidän pihapiirissä hyppeli viime kesänä "negatiiviharakka", eli sellainen jolla oli värit ns. väärinpäin. Tänä vuonna sama harakkapariskunta pesii taas samassa paikassa - päätellen siitä, että niillä on taas eriskummallisen näköistä jälkikasvua. Tällä kertaa yksi harakanpoikanen on dalmatialaistyyliin täplikäs: valkoisella pohjalla muutama harmaa täplä siellä täällä. Viime vuoden poikanen ei siis ollut mikään yksittäinen mutaatio, vaan kyseessä on perinnöllinen ominaisuus?

photo blog0050_zps2b41c3e3.jpg
Vanha sokea Miklos nukkuu joka yö samassa paikassa ja samassa asennossa: poikittain selällään alakerran vessan oviaukossa. Luulisi, ettei voi olla mukavaa, mutta siinä se makaa eikä tassukaan heilahda vaikka olisi millaista trafiikkia liikkeellä yöllä.

I'm off to a vacation tomorrow. Flight to Rome, on to Malta, next week a ferry to Catania Sicily, and a week thereafter a flight from Palermo back to Rome. A few days in Rome and then back home. Can't wait for the journey to begin - I'm so fed up with the crappy weather here.