Joka vuosi pitää laittaa kasvamaan jotain uutta, mitä ei ennen ole ollut. Niin tänäkin vuonna. Tilasin jo hyvissä ajoin talvella siemeniä, laitoin itämään ja tein kirjanpidon missä purkissa on mitäkin. Se meni sitten jossain vaiheessa sekaisin ja siemenpussitkin taitaa olla jo menneet roskiin. Nyt on sitten pientä epätietoisuutta, mitäs siellä kasvimaalla kasvaakaan.

Pinaatin kanssa samassa laatikossa näyttäisi googlettamisen perusteella kasvavan parsahernettä (Tetragonolobus purpureus) joka ei ole parsa eikä herne, mutta tekee herneenpalkoa muistuttavia kulmikkaita palkoja jotka keitetään ja jotka maistuu parsalle. Niitä odotellessa ihaillaan punaisia kukkia.

photo blog1116_zps599581b4.jpg

photo blog1117_zps2d244ac4.jpg

 

Kasvihuoneessa kukkii vierekkäin kaksi tuntematonta kasvia, joiden epäilen olevan tomatilloja. Tai ainakin toinen niistä on varmuudella tomatillo, toisesta en ole varma - ei ne ainakaan samaa lajiketta ole, koska lehdet on ihan erilaiset vaikka kukinnot muistuttaakin toisiaan. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko niistä jotain hedelmiä. Toinen näyttää melko paljon ananaskirsikalta, mutta ei ole nukkapintainen ja kukinto on eri värinen.

Jos jollain lukijalla on kokemuksia näistä, tai tunnistaa mikä olisi tuo toinen tomatillo-epäillyistä, niin kuulisin mielelläni. 

Ensimmäinen ehkä-tomatillo-kasvi:

photo blog1114_zps7c835d1f.jpg
Sileäreunaiset lehdet

photo blog1137_zps63560e13.jpg
Sileäreunaisen kukinto ja vartta - ei ole karvainen kuten ananaskirsikalla

photo blog1113_zps6f30e041.jpg
Sileäreunaisen toinen kukinto

Toinen ehkä-tomatillo-kasvi:

photo blog1115_zps6ea4e72e.jpg
Sahalaitareunainen lehti. 

photo blog1136_zps5c1e9a45.jpg
Sahalaitareunaisen kasvin kukinto ja vartta - ei ole karvainen tämäkään.