photo blog13062014_zps3110f136.jpg photo blog13062001_zpsda2c3807.jpg

Joku blogini lukija saattaa muistaakin viime syksyisen sammakkorallin. Eri kokoisia rupikonnanalkuja ilmestyi sadevesikaivoon satamäärin. Kirjoitin niistä mm. elokuussa ja syyskuussa kerran jos toisenkin sekä lokakuussa. Sammakoita tuli sieltä sadevesikaivosta aina vaan lisää ja lisää ihan pakkasiin asti. Sitten kun pakkaset jäi päivittäisiksi, loppui sammakoiden liikehdintä.

No nyt niitä sammakoita sitten taas ilmestyy, hieman isompina, ja vähän joka paikasta. Eli ainakin jokunen lapsuutensa sadevesikaivossa viettänyt konna on selviytynyt voittajana viime talvesta. 

Sammakkokauden avaus tapahtui tässä hiljattain kun havahduin yöllä Merlinin puhinaan ja puuhasteluun ja sillä oli siis omassa huoneessaan iso sammakko. Tänä aamuna pienemmän kasvihuoneen lattialla olevasta ämpäristä kuului räpistelyä ja sen pohjalla möllötti isohko rupikonna. Se jähmettyi minut havaittuaan ja kun kysyin, ollaanko me mahdollisesti tavattu vastaavissa merkeissä aiemminkin, se puhisi ja pullisteli itseään kovasti.

Frogs, frogs, everywhere - frogs! In Merlin's room at night, in the garden, in flower beds, in my greenhouses, in buckets and bags. They seem to get everywhere. I'm not complaining - frogs are interesting and cute - except the big ones who are a little bit too big to comfortably pick up with bare hands.