Merlinin pesu on antanut odottaa itseään jo useamman viikon. Tavallaan olen odottanut sitä, että jaksaisi ja viitsisi, ja tavallaan sitä, että tulisi pakkasta ja maa jäätyisi eikä koira olisi heti ekan pesun jälkeisen ulkoilun jäljiltä taas aivan rapainen. Että se näyttäisi edes pari päivää vastapestyltä.

Pakkasia on saanut odotella vielä vaan, mutta koska tänään jäin kotiin tekemään kaikenlaisia rästihommia, niin yllättäen koiranpesu tuntuikin huomattavasti kivemmalta kuin esim. koulun tekemättä jääneet etätehtävät. Olkoonkin, että koiranpesu edellyttää ensin imurointia ja sen jälkeen lattianpesua, ja sitten vasta sitä koiranpesua, muuten märkä mutta puhdas koira toimii kuin märkä moppi ja imaisee itseensä (turkkiinsa) kaiken lattioille kasaantuneen kuivan mudan ja roskat. 

Ei muuta kuin pitkä harkinta, sitten imurin etsiminen (pitäisi olla joku vakiopaikka kun se on aina kateissa silloin (harvoin) kun tarvii), ja sitten lattian moppausta. Merlinin huoneen lattian sai mopata useampaan kertaan, ennen kuin kaikki mutaiset tassunjäljet oli loihdittu pois.

Sitten pääsin vihdoin siihen itse asiaan. Merlin on kyllä tosi kiltti, seisoo suihkussakin vaan jähmeästi paikoillaan niin kuin tavallisestikin, ihan sama mitä tehdään. Muistin kesken pesun, että minulla on jossain valokuva siitä, kun pesin sen ensimmäistä kertaa noin 6-viikkoisena. Pesin sen silloin samassa kodinhoitohuoneessa kuin nytkin, ja samalla suihkulla, mutta silloin Merlin mahtui juuri sopivasti tiskialtaaseen. Tai no, sopivasti ja sopivasti - sen sisarukset jotka oli jo silloin jokusen kilon sitä pienempiä mahtuivat siihen sopivasti ja muhkea Merlin mahtui siihen. Ja olen vielä kirjoittanut siitä ylös silloin, että se vaan istuutui siihen tiskialtaaseen ja möllötti paikoillaan koko pesun ajan. Kuulostaa tutulta. :-D

Merlinin niska- ja kaulavilloissa oli ihan valtavan tiiviitä tumppuja, muuten turkki oli suht selvä. Heijastinliivi ja kaulapanta sekä erityisesti molemmat yhdessä lienee takuttaneet karvan. Virutin niitä oikein kunnolla hoitoaineessa ja selvittelin kammalla siinä samalla. Pesun jälkeen kuivasin lattian, kampailin ja sitten kävin asioilla. Takaisin kotiin tultuani laskin Merlinin ulos nostamaan koipea, minkä jälkeen saikin taas pyyhkiä lattian. Ja jatkoin taas kampaamista. Toivottavasti koiraan jäikin jotain karvaa - sen näkee sitten huomenna, kun se on kuivunut kunnolla.

Ja kun pesuvaihde oli saatu päälle niin pesin sitten vielä samaan syssyyn Lunankin, tosin se nyt oli varsin nopeasti tehty kun se on juuri leikattu lyhyeksi. Ja niin sitten taas kuivattiin lattiaa, päästettiin koirat pissalle ja pyyhittiin kurat lattialta. Huokaus. Tulis ne pakkaset!!

Tänään olisi ollut jumppapäivä, mutta ei pystynyt kun kolotti vielä edelliset temppuilut koivissa ja päiväkin hurahti loppujen lopuksi nopeasti ohi. Lenkillekään ei tullut sitten lähdettyä. Selässä sen sijaan kyllä tuntuu, että on koko päivän kumarrellut ja kyykkinyt ja kurotellut. :-/

Tässä kuvat 6-viikkoisesta ja 1,5-vuotiaasta Merlinistä:

photo blog7491_zps5c09e589.jpg

Bath day for Merlin. Looks like the weather is going to be muddy and wet for along time now so there is no mind postponing it while waiting eternally for frosty and dry weather. Might aswell wash him today as I am staying home all day and should be doing homework from school. ;-)

I found a photo of Merlin taken when I gave him his first bath - he was about 6 weeks old at the time. It is the same dog, the same room, and the same shower. Funny that he fit in the sink at the time! And, he still has the same style. Just standing there, accepting being washed like it's been done a million times before. :-D