Tänään vierailtiin Hämeenlinnan raunioradalla ja tottis-kettis-kentällä treenaamassa. Vähän mietitytti taas tämän homman mielekkyys, kun sunnuntaiaamuna herätyskello soi kuudelta...

Raunioilla kokeiltiin Möllille mallioppimista eli se sai katsoa alueen laidalta, kun toinen koira meni innoissaan tekemään töitä ja haukkui vaativasti palkkaa maalimieheltä. Mölli ei nähnyt tarkalleen mitä tapahtui ja missä, mutta homma toimi kuten halusinkin koska sille syttyi suuri mielenkiinto päästä katsomaan, mikä siellä oli niin mielenkiintoista. 

Hämeenlinnan raunioradan pimeässä tunnelistossa on koiria nielevä kaivo. Sinne on holahtanut yksi jos toinenkin koira vuosien varrella, ja kerran siellä oli koiran tipahtaessa jo valmiiksi supikoira. :-D Tällä kertaa kaivo nielaisi huolimattoman novaskotiannoutajan. Jippo tuntui viipyvän tässä tunnelissa todella pitkään, kunnes alkoi kuulua räpiköintiä uudestaan ja uudestaan, aina samasta kohtaa. Totesimme, että Jippo on varmaan tipahtanut sinne kaivoon.

Yleensä me ihmiset menemme syvälle kaivoihin piiloon ja koirat tulevat "pelastamaan" meidät mutta tällä kertaa meni toisin päin. Minä konttasin tunneliin (jotta koiranohjaaja pääsisi jatkamaan työskentelyä heti kun koira on saatu ylös) ja sieltähän se Jippo löytyi tunnelin perällä olevasta kaivosta. Kaivo oli niin syvä, että minunkin piti laskeutua sinne yltääkseni nostamaan koiran pois ja sitten sainkin miettiä, kukahan minut auttaisi pois sieltä. Olin miettinyt tätä näköjään ihan ääneen puhisten, koska maalimies, joka oli onkalossa tunnelin seinän toisella puolella oli kuullut sen. :-D Jippo ei ollut äksidentistä millänsäkään vaan porhalsi takaisin töihin saman tien.

Rauniotreenien jälkeen käytiin tottiskettis-kentällä tekemässä vähän telineitä ja hyvin lyhyesti tottista. Hyvä päivä, hyvät treenit. :-)

Today we visited the Hämeenlinna rubble training site. Minor problems waking up at 6 am on a Sunday morning...

I wanted to try if watching another dog work will increase Merlin's motivation and it did - have to do it again! After rubble training we went to do some obedience and dexterity. Once again, got to see that a simple squeeky ball works better for Merlin than food.

Usually it is the people who hide out deep down in wells and the dogs who come to the rescue but this time it was the other way around. Friend's dog Jippo fell down in a well in a dark tunnel and couldn't get out so I got to crawl in through the tunnel to rescue her. It is kind of a tradition that this happens to one dog every time we visit the Hämeenlinna rubble training site. :-D

photo blog6650_zps64e5f8da.jpg photo blog6649_zps4bc1e0a6.jpg