Aamu valkeni Santiago de Compostelassa eilistä viileämpanä ja pilvisenä. Sopiva päivä kierrellä kirkkoja ja luostareita. Aloitimme toki aamiaisella Churreriassa. Reissun ekat churrot. Nämä syö ne ihan sellaisenaan kahviin kastettuna. Koko aamiainen kahdelle eli Cappuccino, Cafe con leche, annos churroja ja kaksi hillittömän isoa leipää maksoi 8 €. Ei paha.

Kun lähdemme hotellilta kävellen vanhaan keskustaan päin, kävelemme nimenomaan Camino de Compostelaa eli sitä pyhiinvaeltajien reittiä, joka on merkitty keltaisin nuolin ja katuun valetuin simpukoin. Sitä on nyt talsittu useampi kilometri.

Keskustassa näkyy paljon Camino de Compostelan kulkijoita kuluneissa vaelluskengissään ja kävelykeppeineen. He istuvat tai makaavat rinkkoineen Santiagon katedraalin edessä olevalla aukiolla tai ansaitsevat muutamia kolikoita soittamalla ja laulamalla pikkukujilla. 

Koko keskustan alue on kävelykatualuetta ja täynnä niin kahviloita kuin kirkkojakin. Kävimme sisällä mm. katedraalissa ja suuressa kirkkomuseossa, siis kirkossa josta on tehty museo ja jossa säilytetään ties mitä mittaamattoman arvokkaita taideteoksia ja 400-luvulta peräisin olevia juttuja.

Kirkkomuseon eli siis sen museoidun ikivanhan ja hillittömän suuren kirkon pääalttarin takana oli kuorolle oma tila erikoisine tuoleineen, joihin ei ainakaan voi nukahtaa istualleen. Toisessa kerroksessa oli parvella toinen tila toiselle kuorolle ja minä halusin vain hetken aikaa levähtää ja istua alas ja sanoin Maijulle, että otapas kuva minusta kun istun tuolla kuoropenkillä, ja ehdin kaikessa rauhassa mennä taaimman kuoropenkkirivin luo ja nousta toiselle riville ennen kuin koskin tuoliin ja hirveä hälytys alkoi huutaa! Sinne kuorotilaan ei olisi saanut mennä ollenkaan ja se hälytys huusi KOVAA niin kauan, kuin minä yritin ihan huomaamatta hipsiä sieltä pois. En vaan sattunut huomaamaan isoa mustaa levyä jonka piti estää pääsy kuorotilaan. Hupsista!

Kirkkokierrosten jälkeen käytiin hyvin niukasti englanniksi selostetulla turistikierroksella sellaisella junalla - tämän reissun eka opastettu kierros - koska olisin halunnut kuulla vähän enemmän Santiago de Compostelan historiasta. Aika pintasilaukseksi jäi.

Huomiseksi olemme varanneet bussimatkan Galician alueen nähtävyyksiä kiertelemään ja sen jälkeen siirrymme Madridiin päin. Siellä on Madrid Gay Parade joten päässemme nauttimaan kansainvälisestä ja värikkäästä tunnelmasta! 

13552540_963146437136177_908395382_n.jpg
"Voileipä" luki menussa. Hillittömän kokoinen kevyt ja rapea vaalea halkaistu leipä, jonka välissä oli minulla kaikki yhdestä kokonaisesta kanasta saatavat fileet paistettuna ja Maijulla varmaan puolikas chorizo-makkara viipaloituna. 2,80 € / kpl. En pystynyt syömään kokonaan.

13535667_963146443802843_216053647_n.jpg
Museoidussa ikivanhassa kirkossa. Nyt pysyin kiltisti osoitetulla alueella. :-)
Sen verran jäi traumaa siitä, kun hälytys alkoi huutaa, että kun menimme postiin ostamaan postimerkkejä, hätkähdin - vuoronumeroa. ;-)