Hyvää juhannusta kaikille! Minun juhannukseni menee töissä. Työpaikkani on, ihan oikeasti, auki vuoden jokaisena päivänä. Ja ei, se ei ole päivystävä lääkäriasema tai apteekki vaan... kukka- ja puutarhaliike. :-D

Ilmoittauduin jo hyvissä ajoin vapaaehtoiseksi olemaan töissä koko juhannuksen. Juhannus ei ole minulle mitenkään erityisen tärkeä juhla tai tapahtuma. Ihmiset lähtee jussina yleensä maalle tai mökille, mutta minä asun jo maalla ja entisessä kesämökissämme - minä siis olen jo täällä, aina, joka päivä kun olen kotona. Ja rakastan sitä. :-)

Voin siis hyvin olla töissä ihan koko juhannuksen, jos vaikka joku muu nimenomaan haluaisi olla juhannuksena vapaalla ja lähteä jonnekin. Aluksi minulle oli laitettu töitä vain lauantaiksi ja sunnuntaiksi, mutta sitten tuli kysely onnistuisiko torstai ja perjantaikin. No toki onnistuu. Tänään olikin ihan yllättävän vilkasta töissä - aika paljon kukkasidontaa heti aamusta alkaen.

Töissä sujautan usein hiuksiin jonkun katkenneen tai pois menossa olevan kukkasen. Rautalangalla, pinnillä tms nipsulla vaan kiinni kuontaloon. Tänään eräs asiakas oli jo maksanut ostoksensa kun hän alkoi katsella hiuksiani ja palasi vielä uudelleen leikkokukkakylmiöön valitsemaan itselleenkin hiuksiin laitettavan ruusun, maksoi sen ja kyseli miten yleensä kiinnitän kukat hiuksiin. Kiva, kun voi inspiroida asiakkaita! Viime viikolla tein pienen pöytäkoristeinstallaation samaiseen leikkokukkakylmiöön töissä käyttäen kuljetuksessa harmillisesti katkenneita ja irronneita kukkia - ja sekin innoitti asiakkaan ostamaan tee-se-itse-tarvikkeet samanlaiseen pöytäkoristeeseen.  :-D 

Eräs toinen asiakas oli tänään vallan juhannusfiiliksissä - osti seitsemän erilaista leikkokukkaa tyynyn alle pantaviksi. Oikeasti. Pitäisikö itsekin kokeilla...?

Näin juhannusaaton kunniaksi lafka laitettiin tänään kiinni poikkeuksellisesti jo klo 15 ja huomenna ovet avataan vasta puoliltapäivin. Tulee siis ikään kuin pakollinen juhannuksenvietto itsellekin. Ajattelin löhötä, katsoa Greyn anatomian tämän viikon tuplajaksot ja mässäillä jotain hyvää. Ja sitten aikaisin nukkumaan. Tosi villit suunnitelmat siis :-D

Kylmät ilmat huolestuttaa kasvimaan takia - kurkut ei tunnu lähtevän millään kunnon kasvuun ja voi olla, että kesäkurpitsat on saaneet kylmää. Saa nähdä, tuleeko kummistakaan lainkaan satoa tänä vuonna. :-( Lauantain ja sunnuntain väliseksi yöksi on ennustettu tänne vain +3 °C ja meillä on yleensä noin kaksi astetta vähemmän - saattaa siis mennä ihan nollaankin! Siinä varmasti kuolee yksi jos toinenkin planttu kasvihuoneesta ja kasvimaalta. Voi harmin harmi. :-(

Tomaatit on kestäneet lämpötilat toistaiseksi näennäisen hyvin, mutta kasvu on niilläkin hidasta. Porkkanat, herneet ja pinaatti on sentään lähteneet itämään, mansikat kukkii ja viime vuotiset erikoismansikat jotka eivät silloin tuottaneet lainkaan satoa ja joitten ei pitänyt olla talvenkestäviä ovat yllättäen lähteneet kohtuullisen hyvään kasvuun ja osa niistäkin kukkii - muistaakseni siinä on ananasmansikkaa ja framberrya eli vadelmamansikkaa.

Tällä hetkellä kasvimaalla satoa tuottaa vasta salaatit ja mausteet: tarjolla on ainakin tuoretta lehtisalaattia, rucolaa, erilaisia basilikoja, oreganoa, minttua, rakuunaa, ruohosipulia ja lipstikkaa. Epäilen, että tulossa on myös valkosipulia vaikka en yhtään muista että olisin sitä syksyllä istuttanut, mutta siltä se kovasti näyttää.

Mölli on onnenpoika: sillä on taas sen paras kaveri kylässä. Misa ja Mölli on yhdessä nii-in liikuttavan mussukoita. Ne nukkuvat aina lähellä toisiaan, mieluiten kylki kyljessä tai Misa käyttää Möllin isoa ja pehmeää takapuolta tyynynään. Ne painii tuntitolkulla päivittäin ja leikin tauotessa istuvat pihalla vanhalla porraskivellä ihan vieretysten.
Niin hidas ja harkitsevainen kuin Mölli onkin, niin niin nopea ja sähikäinen taas on Misa - hyvin tasapainottavat toisiaan.

 

photo blog20062014_zps61b68bb1.jpg

photo blog18062014_zpsb04d6ddd.jpg

Happy Midsummer! I'm working all weekend. It was my own wish to work these days since I don't have any special plans while some other people at work may have - so I can just as well work all Midsummer.

Usually Finnish people travel to the countryside and their summer cabins this weekend. I live on the countryside where we used to have our summer cabin - I am already here - so I kind of do what people do on Midsummer weekend every day I'm home during the summer. And I love it. ;-)

After a rather nice May we've suddenly had a really extraordinarily cold June - even a little bit of wet snow one morning this week - and at night the temperature goes really low (+3 ... +5 °C). This means challenge and failures with my kitchen garden. I'm afraid I won't get as much crop this year as I used to in previous years. What a pity!

Merlin is one happy PON boy again - he is having his best friend Misa over for a few days. They remain very close to each other - playing together and curling up for a nap together - all the time. Sometimes Misa uses Merlin's big and soft butt as her pillow. ;-)