Ihanan lämmin päivä. Nyt iltayhdeksän aikaankin on vielä yli 20 astetta. Lähtisin lenkille, mutta tuolle lenkkikaverille taitaa tulla liian kuuma, joten odottelen pari tuntia ja lähden sitten juoksemaan maalaismaisemiin juhannusyöhön. Ihanat, valoisat illat ja yöt!

 

Juoksukenkäni on siitä hyvät, että niitä voi käyttää ilman sukkia. Ne on hyvin ilmastoitu (verkkoa) ja niitä ihan mainostettiin sillä, että niitä voi käyttää paljain jaloin ilman hajuhaittoja. Tuo väittämä nyt ei ihan täysin pidä paikkaansa, kyllä ne kengät alkoi kärytä siihen malliin, että olen pessyt ne pariin kertaan, mutta on ne tosi mukavat käyttää eikä hiosta tai hierrä.

 

Ylipäätään olen lopettanut sukkien käytön jo kolmatta kesää peräkkäin joskus toukokuussa. Toissa vuonna taisin mennä pitkälle lokakuuta ilman sukkia, viime syksynä ehkä jouduin laittamaan kouluun sukat päälle jo vähän aikaisemmin. Ilman sukkia voi siis hyvin olla puolikin vuotta, mutta pitkistä kalsareista en luovu ennen kuin toukokuun lopulla ja ne otetaan käyttöön hyvissä ajoin syksyllä heti, kun ilmat vähänkin viilenee. Ja miksei välillä kesälläkin, jos on kylmä. :-D

 

Se onkin jännä, miten jotkut ihmiset jaksaa nipottaa jostain niinkin mitättömästä asiasta kuin sukat. Eräs tuttu avautui vuolaasti siitä kuinka häntä häiritsee, kun hänen miehensä käyttää samanvärisiä mutta eriparisia sukkia ja hän joutuu asiasta huomauttelemaan.
Jösses! Siis, mitä väliä?? Pienet on murheet ihmisellä, jos samanväriset mutta eripariset sukat hiertää noin paljon, etenkin kun ne ei edes ole omissa jaloissa.

 

Minä käytän siis usein ihan sekalaisesti eriparisia sukkia väristä välittämättä. Yleensä kyllä paritan sukat laatikkoon oikein, mutta sukkia menee aika paljon rikki ja olisi täysin järjetöntä heittää aina koko pari pois, jos vain toinen sukka on rikki ja toinen vielä käyttökelpoinen. Silloin se paritetaan toisen vähän samantyylisen sukan kanssa, siis esim. sellaisen jossa on samanmittainen varsi tai joka on yhtä paksua kangasta.

 

Kävin aiemmin muutaman vuoden ajan eräällä fysioterapeutilla ja noin vuoden tuttavuuden jälkeen hän kerran tuijotti jalkojani hetken aikaa ihan sanattomana ja lopulta lausui riemuissaan: Siis niin ihanaa, miten joku käyttää noin vapautuneesti ja rennosti erivärisiä sukkia!
Kuinkahan monesti hän oli itsekseen myhäillyt asialle ja kohteliaisuuttaan pidätellyt tuota kommenttia? :-D Minä en ollut koskaan aiemmin edes ajatellut koko asiaa, koska, siis, mitä väliä??

 

 

Minulla on jo pari vuotta ollut periaatteena, että kasvisten suhteen pitäisi olla omavarainen toukokuusta lokakuuhun, kun syö aina sitä mistä on tarjontaa. Tänä vuonna alku viivästyi, kun en vaan saanut kylvettyä salaatteja yms ulos ajoissa. Nyt aletaan päästä vauhtiin vihdoinkin.

 

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka laittavat voileivän päälle salaattia. Nyt kun rucolasta on täällä hillitön ylitarjonta, ei päivittäinen ruisleipä maistu enää miltään ilman sitä. Ei haittaa vaikka sataisikin, kasvihuoneelle on mentävä käymään aina voileipää tehdessä, koska ruisleivän päälle on saatava monta kerrosta kitkerää rucolaa. Ei voi olla ilman.

 

Mullasta ilmestyy yllätyksiä isommassa kasvihuoneessa. En istuttanut tänä vuonna lainkaan ananaskirsikkaa, mutta sitä tulee näköjään siitä huolimatta. Tomaattien välistä pilkistää tutunnäköinen taimi. Toinen punkee esille pikkuruisten itämään lähteneitten tummien basilikantaimien välistä. Ilmeisesti ne on viime- tai toissavuotisten hedelmien siemenistä itämään lähteneitä taimia. Eli C-vitamiinipommeja tiedossa taas syksyllä. :-)

 

Mitä tänään syödään? Lehtisalaattia, rucolaa, ensimmäiset omat kurkut, mansikoita ja yrttejä. Ja jotain pientä grilliin. Kourallinen uusia perunoita kanarialaisten ryppyperunoitten tapaan keitettyinä – niitä hiilareita – ja seuraksi hyvä kirja. (Huomenna syödään myös omia tomaatteja :-))

 

Hyvää juhannusta minulle! Eiku kaikille!

 

P.S. Ensi perjantaina pääsen Särkänniemeen monen vuoden odotuksen jälkeen. Mennään Satun ja Tuomon kanssa niin, että me mennään Tuomon kanssa tosi monta kertaa kaikkiin hurjiin vuoristoratatyyppisiin laitteisiin ja Satu katsoo (hauskaa päivää vaan Satulle! :-D). Mutta mietin vaan, tietääköhän Tuomo lainkaan tästä suunnitelmasta? Vai kuuleeko se siitä vasta edellisenä iltana tai perjantaiaamuna kun ihmettelee, miksi minä lähden heidän mukaan Särkänniemeen?

 

 

photo IMG4265_zps01b485b6.jpg photo IMG4269_zps2799dbb1.jpg photo IMG4271_zpsc5e42190.jpg photo IMG4289_zps64900a92.jpg photo IMG4290_zps0921437a.jpg photo IMG4292_zps60007b9a.jpg photo IMG4298_zps11c05f85.jpg