Borgåkers S-pentue on syntynyt maanantaina 21.11.2016 liki tunnilleen tasan 63 vrk astutuksesta. Misa on tarkka!

Emänä siis Misa (Fi Mva HeJV-13 Moja-Mimoza van her Goralenhof) ja isänä kohta veteraani-iän saavuttava Patu (C.I.B FI MVA EE MVA LV MVA RU MVA HeW-10 HeW-11 EEV-12 HeW-12 V-14 HeW-14 BALTV-15 Marquee Pooh-Bah).

Linkki sukutauluun tässä.

Misan avautumisvaihe kesti tosi pitkään ja ylipäätään synnytys alkoi ensikertalaiseksi jotenkin myöhäisen tuntuisesti, mutta sitten kun eka pentu tuli ulos n. 20 min ponnistelujen jälkeen, pompsahti toinen heti puolen tunnin kuluttua ja siinä ne oli. Tiedossa oli että on tulossa pieni pentue, röntgenissä nähtiin varmuudella kaksi pentua, kolmas olisi voinut olla mahdollinen.

Misa on hoitanut pentuja alusta asti hyvin kuten hoiti synnytyksenkin ihan itse ilman että tarvitsi mihinkään puuttua. Parina ekana päivänä Misa piti viedä ulos tarpeilleen hihnassa, muuten se oli kuin liimattu pentulaatikon pohjaan vaikka olisi millainen kupla otsassa. Aluksi oli vähän turhan vähän maitoa ja pennut hieman kuivahkoja, nyt kaikki sujuu jo hyvin ja viime yönä en herännyt kertaakaan pentujen liialliseen kitinään tai Misan vinkumiseen.
Edellisinä öinä ja päivinä Misa on vinkumalla ilmaissut, että sen tarvitsee päästä ulos pissalle ja tehnyt kerralla ihan hillittömän pitkän pissan, kun ei malta käydä ulkona kovin monta kertaa päivässä. Misalla on ollut pentuhuoneessa melko kuuma ja se ei juuri vaihtele asentoa, ja se janottaa Misaa, joten nestettä se kyllä juo ihan kiitettävästi. Hiljalleen ensimmäisten päivien jälkeen voidaan alkaa laskea lämpötilaa ja kuumuus helpottaa.

Tässä kuvia pentujen ensimmäisten neljän vuorokauden ajalta.

blog5093.jpg

Ennen synnytystä pentulaatikosta löytyi aina kun silmä vältti ja portti oli jäänyt auki... Spede!

Spede laittoi siellä härdelliksi ja repi sanomalehtiä aivan ihastuksissaan. Yritä siinä sitten selittää, että tämä EI ole sinun paikkasi Spede, kun toinen nimenomaan on syntynyt tässä. Spede haluaisi oman pentulaatikon missä myllätä!

 

blog5112.jpg

Ensimmäisenä syntyi lyhythäntäinen narttupentu. Taitaa olla vielä Spedenkin häntää lyhyempi tällä, ei näy oikeastaan yhtään mitään tynkääkään.

Sen jälkeen syntyi koko harmaa pitkähäntäinen narttupentu. Ihanaa, että tuli harmaa! Niin kaunis, ihan täydellinen. Nämä pennut on muuten minun Miklosin Oberon-veljen lapsenlapsenlapsia. Harmaat ei saa kadota!

blog5129.jpgblog5120.jpg

Ja siinä ne sitten olikin. Valko-musta pentu on kuin ilmetty isänsä rakenteeltaan: lyhyt ja jämäkkä ja tosi lyhyt töpöhäntä mutta se on ihan äitinsä värinen. Harmaa pentu taas on kuin emänsä: solakampi pakkaus kokonaisuudessaan ja pitkä häntä mutta isänsä väritys.

blog5130.jpg

Parissa päivässä jo tapahtuu valtavaa kehitystä ja muutosta pentujen ulkonäössä. Värit vaalenee hetkessä. Valkomustasta tulee äitinsä tapaan valkoinen harmain laikuin. 

Pentujen työnimet tulee hännistä: Pätkis ja Pitkis.

blog5145.jpg

blog5153.jpg

- Joko voidaan mennä ulos leikkimään pentujen kanssa?
- Ei Spede, ei vielä. Pennut on vasta kolmen päivän ikäisiä.
- Entä huomenna??

Spede oli NIIN kiltti koko synnytyksen ajan! Jännästi koko kotilauma osasi taas hiljentyä olemaan rauhassa ja häiritsemättä, kun Misa synnytti. Spedeä kyllä jänskätti mitä sen kaverille tapahtuu, sillä kun ensimmäinen pentu tuli ulos Misan kiljaisun saattelemana, Spedeltä tuli jännäkakka lattialle. Muuten se makasi rauhassa häkissä ja kuunteli tapahtumia eikä yhtään hillunut. 

Misa antaa Speden tulla katsomaan pentuja tuohon portille eikä stressaa siitä. Misa saattaa maata selkä Spedeen päin kaikessa rauhassa kun Spede kuuntelee mitä pentulaatikossa inistään. Ja Spede kunnioittaa Misaa suuresti eikä yhtään rämpytä porttia vaan on varovaisen ja kohteliaan utelias. Vasta synnyttäneistä emoista selvästi huokuu sellainen leijonaemon luonne ja asenne, että kaikki kalpenee niiden edessä!

 

blog5185.jpg

Pätkis ja Pitkis, Pitkis ja Pätkis 4 vrk ikäisinä.

blog5170.jpg

Luonnollisesti nämä pennut oli varattu jo ennen syntymää. Harmillisesti tuli vain kaksi pentua, eikä pentuja riitä kaikille kyselijöille tälläkään kertaa.

Vielä pari videota tältä päivältä: