Myöhästyin aamulla koulusta, koska vääränkokoinen hätäapuautonrengas piti pelottavaa ääntä kovassa vauhdissa. Piti siis ajaa hiljempaa.

Ehdin kuitenkin tenttiin - muut oli jo aloittaneet kun tulin. Vastasin kaikkiin kohtiin, koska aina pitää edes arvata jotakin - jos ei muuta niin tarjoaa vaikka samaa useampaan kohtaan ja toivoo, että edes yksi natsaa.

Yhdelle kasville laitoin suomenkieliseksi nimeksi rohtosuopayrtti, mutta se olisi ehkä voinut olla myös rönsyleimu. En yhtään muistanut rohtosuopayrtin tieteellistä nimeä mutta tiedän, että rönsyleimu on Phlox (jotakin), joten laitoin sen sen tieteelliseksi nimeksi - jos vaikka jompi kumpi menisi oikein.

Tämäkin koe on loppujen lopuksi vain silkkaa matematiikkaa: pitää saada riittävästi pisteitä, että pääsee läpi, ja pisteiden saantimahdollisuudet pitää yrittää maksimoida.

photo blog5881_zps871e977d.jpg
Tenttinäytteitä: sammalleimu (Phlox...), syyskaunosilmä (Coreopsis...), kallionauhus (Ligularia dentata). Nämä oli vielä helppoja, mutta en silti muistanut tieteellisiä nimiä kokonaan.

photo blog5882_zps002c40bd.jpg
Tätä en tunnistanut oikein. Hirmu vaikea! Pitkä liehuva heinä (yli puolimetrinen). Ei vaan tullut mieleen, että tämä olisi ollut kauniisti keltaisena kukkiva tarhapäivänlilja. Pohdin vaan kaikenlaisia heiniä, joita ei mielestäni tämän tentin listoilla edes ollut. Taisin loppujen lopuksi vastata saksankurjenmiekka (Iris germanica). Pieleen meni. Tentin uskoisin menevän ihan hilkulla läpi tai sitten ei. Aika paljon pummeja tuli. :-/

Tentin jälkeen alettiin kahlata läpi seuraavan tentin kasvilistoja. Kirjoitin ylös erityisesti täsmälliset tunnistusohjeet:

photo bloG5884_zps1240f002.jpg

Seuraavan kerran kun näette kasvin, jonka kukinto on aivon tai korallin näköinen, niin sanoisin, että se on varmaankin tuo kukonheltta. :-D

Iltapäivällä oli tekstausta. Kolmatta päivää putkeen. Minä kirjoitin ensin pienaakkoset valmiiksi:

photo blog5887_zps323805f3.jpg photo blog5885_zpse64c7437.jpg

Sitten pääsin jo kokeilemaan kokonaisia sanoja ja värssyjä. Ihan on sellaista ala-asteelaisten väpellystä:

photo blog5889_zpsdb2b3f33.jpg photo blog5890_zps10786daf.jpg 

Surunvalittelu- ja jäähyväisvärssyistä saa jo muutamassa tunnissa ihan yliannostuksen ja käden kipeeksi. Mulle riitti tuntia ennen virallista kotiinlähtöaikaa ja lähdin viemään Fokusta rengasliikkeisiin. 

photo blog5893_zpsb644713e.jpg