Kävin eilen Pilvijärvellä uimassa ja lukemassa kirjaa ja istumassa auringossa. Uiminen onnistui mielettömällä tahdonvoimalla ja keskittymällä ajattelemaan vain hengittämistä eikä sitä, uiko esim. käärme vastaan tai mitä muuta syvyyksistä voi nousta. :-D

Sain fillarini (oikean, en siis tarkoita nyt kuntopyörää) vihdoinkin kuntoon ja kävin illalla pienellä testiajolla (pari kilometriä). Pyörä on Biltemasta muutama vuosi sitten ostettu miesten malli (tai unisex??) ja se on jo vähän ränsistynyt ja ruostunut, mutta kulkee. Ei ole vaihteita, mutta on käsijarru ja jalkajarru joista jälkimmäinen on melkoisen tehoton.

Aamulla oli ihan jyrän alle jäänyt olo. Fibromyalgia on aktivoitunut todella huonona ajankohtana. Ei tarvitse paljon tehdä, kun iskee ihan hirveä fyysinen väsymys. Tänä aamuna ei tarvinnut kuin herätä, ei edes nousta ylös tai mitenkään liikkua, kun tuntui jo siltä, että olisi paahtanut tunnin täysillä kuntosalilla. On tämä erikoinen vika.

Tänään treenattiin pitkästä aikaa hakua koirien kanssa metsässä ja treenien jälkeen päätin sitkeästi lähteä vielä pyöräilemään. Pyöräilin tuonne paikallisen keskustan kyltille (jossa pidin noin minuutin tauon) ja takaisin, matkaa taisi kertyä noin 8-9 km ja aikaa siihen kului 22 minuuttia, mikä tekee keskivauhdiksi 22-25 km/h. Voisi käydä pitemmälläkin mutta sitten voi olla, että huomenna on ihan totaalsien jyrätty olo, joten kuulostellaan nyt ensin tätä.

Reitti oli melko tasainen, muutama pitkä loiva ylämäki ja pitkä loiva alamäki ja pari jyrkempään nousua, jotka takaisin tullessa olivat lähinnä ei-niin jyrkkiä ja aivan liian lyhyitä alamäkiä. Menomatka oli enemmän ylämäkeä kuin paluumatka mikä oli ihan kiva juttu. 

Ehkä vähän kaipaisi jotain vaihteita fillariin mutta onhan tämä toki kivaa näinkin. Kuntopyörään verrattuna eri tavalla rankkaa, kun tulee ylämäkiä ja kova vastatuuli ja on vaan pakko jaksaa.

Tajusin, että minulla ei ole pyöräilykypärää. Ehkäpä tuo pelastuslaitoksen potta kävisi?
 

photo blog4869_zpsea18a241.jpg
Puutarhan kukka-antimet tänään.

P.S. Edellisen ruikutuksen jälkeen ilmoittautui yksi etätsemppaaja. Kiitos! Heti tuli paremmalle tuulelle :-)