photo IMG5397_zps8d035065.jpg
...tai no ehkä se oli kummitytön bambi.

Kivat ja lämpimät hakutreenit aamulla. Treenien päätteeksi huomattiin pikkuruinen hieman hitaalla käyvä (kuivahtanut?) sisiliskon poikanen autotallin edessä ja ehdin juuri kysyä, haluaisiko se muuttaa kasvihuoneelle lajitoverien joukkoon, kun treenikaveri vahingossa jotenkin tallasi sen päälle ja siltä valahti kainaloista alaspäin kroppa hervottomaksi. Halvaantui siinä ihan meidän silmien edessä eikä toennut vaan jäi kitumaan. Autotallin nurkalla oli sellainen kapea lana, jolla hakataan talvella jäätä, ja sillä viimeisteltiin nyt sitten tämän sisiliskonpoikasen elämä.

Kiva ja kuuma iltapäivä Pilvijärvellä kaverin ja kummitytön kanssa. Kävin monta kertaa uimassa koska oli niin kuuma. Uinnin jälkeen oli kylmä ja sitten hetken aikaa sellainen sopiva olo.
Sehän on ihan fakta, että naisen vartalo on miestä kauniimpi, mutta kyllä sieltä täpötäydeltä uimarannalta löytyi yksi miesvartalo, jossa silmä lepäsi. Kauneus on toki katsojan silmissä, ja tässä tapauksessa katsoja taitaa olla äärikriittinen ja pitäisi ehkä vähän höllätä vaatimuksia. Mutta katsoja on myös vähintään yhtä kriittinen itsensä kohdalla ja tietää olevansa kaukana täydellisestä.

Iltapäivän päätteeksi hyödynsin vielä avointen puutarhojen päivää ja ehdin kahteen kohteeseen. Ihanaa olla luvan kanssa utelias; kysellä, keskustella ja katsella ja hypistelläkin vieraitten ihmisten puutarhoja. Ja ihanat, ylpeät ihmiset jotka esittelevät  aikaansaannoksiaan ja kertovat kokemuksistaan. Eikä minua, kokemusvuosilta hyvin nuorta puutarhurinalkua lainkaan väheksytty, vaan yhteen paikkaan pyydettiin tulemaan takaisin vuoden kuluttua, jotta voimme uudestaan vertailla kokemuksiamme ja kokeilujamme gojimarjojen talvehdittamisesta.

Huomenna Lappeenrantaan tutustumaan Maijan puutarhaan ja perennoihin. :-)