Hieman hämäävä nimi, koska avokado on todella rasvapitoinen hedelmä, mutta kuitenkin sitten taas kuvaava nimi, koska tässä vähän aikaa sitten netistä löytämässäni suolaisen piiraspohjan ohjeessa margariini korvataan avokadolla.

Kysennettyä avokadoa ei yleensä pidetä hyvänmakuisena, joten resepti epäilytti, mutta olen nyt tehnyt tätä pari kertaa ja hyvää on. Useampi kaveri on tätä reseptiä jo kysellyt, joten tässä tulee:

1 iso avokado
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
mausteita maun mukaan

Avokado muussataan ja sekoitetaan kananmunan kanssa joko ihan haarukalla tai sauvasekoittimella. Mukaan voi jo tässä vaiheessa sekoittaa mausteet: oman maun mukaan esimerkiksi tuoretta tai kuivattua basilikaa, rosmariinia tai vaikkapa valmista pizzamaustesekoitusta.

Lopuksi mukaan sekoitetaan jauhot. Jauhoina käytin ensimmäisellä kerralla spelttijauhoja, toisella kerralla laitoin 1 dl spelttiä ja 1,5 dl pikakauraruishiutaleita. Hyvin onnistui kummallakin kerralla ja rakenteesta tulee ihan kunnolla taikinamainen. 

Taikina painellaan piirasvuoan pohjalle ja esikypsennetään 5 minuuttia 200 °C. Täytteet lisätään esikypsennetyn pohjan päälle ja piirakkaa paistetaan 30 minuuttia 200 °C lämmössä. Itse olen laittanut täytteeksi grillattua kanaa, kirsikkatomaatteja, ananaspaloja, vuohenjuustoa yms eli ihan oman maun mukaan mitä haluaa.

Tästä määrästä tulee yksi pienehkö piiras, isompaa varten määrät kannattaa tuplata.