Helsingissä järjestettiin kaikkien rotujen pentunäyttely tänään. Kun minulla nyt taas yllättäen sattuu olemaan pentu (vaikkei asukaan meillä) kun tuli tuo täysin ennakoimaton ja nopeita ratkaisuja vaativa tilanne vastaan tuossa syksyllä, ja sitten melkoisella viiveellä tajusin että sitähän voisi ilmoitella myös vaikka jonnekin pentunäyttelyihin, niin sinne siis mentiin. Misan kanssa. Misa on nyt 8 kk ikäinen ja tämä oli ainoa näyttely minne sen ehdin ilmoittaa pentuluokkaan.

Misa on kyllä liikuttavan iloinen ja reipas PON-pentu. Nappasin sen ohimennen kyytiin tuosta kyliltä aamulla. Mentiin näyttelypaikalle ajoissa, että se ehtisi katsella ympärilleen. Levitin alustan seinustalle ja sitten katteltiin, kammattiin ja katteltiin taas. Misa makasi vieressäni pää sylissäni. Liikuttava, luottavainen otus.

Kehässä se esiintyi todella iloisesti ja reippaasti. Yhtään ei ujostellut tuomaria ja seisoi paikoillaan todella hienosti. Tasaisessa ravissa kulkeminen ympäri kehää sen sijaan oli hieman haastavaa. Enimmäkseen meni hyvin, mutta välillä Misa oli niin iloinen ja innokas ettei kerta kaikkiaan pysynyt nahoissaan, vaan loikkasi korkealle ilmaan kesken kaiken. Mutta mitäpä tuosta. Jos koiranpentu on noin kuplivan iloinen ja innokas, niin sopii minulle. Kunhan ei ole pelokas ja pakita tai kieltäydy liikkumasta. 

Tuomarina toimi Satu Tanner, jolla on viralliset arvosteluoikeudet rotuumme. Tiukahko rouva, ei tullut kunniapalkintoja automaattisesti kaikille tässä kehässä. Kerroin hänelle, että Misaa on purrut kyy kesällä ja sillä on siksi toisessa takajalassa lyhyet karvat. Tuomari totesi asiallisesti "no, sehän ei ole perinnöllistä" ja arvosteli Misan sen mukaisesti. 

Misan arvostelu: Hyvä kokonaisuus. Hyvä pää ja ilme, hyvä purenta, kaunis ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Rintakehän tulee vielä syvetä. Hyvä luusto. Liikkuu vapaasti sivulta katsoen, hieman leveästi edestä. Seisoo hyvin kaikilla raajoillaan (oikeasta takajalasta ajellut karvat).

Tuloksena 1., kunniapalkinto ja VSP-pentu eli vastakkaisen sukupuolen paras pentu. Paras urospentu oli rodun paras pentu. Kiva näyttelyvisiitti, sopivan pituinen eli oltiin jo puolenpäivän aikaan kotimatkalla ja sekään ei ollut pitkä. Ja pääasia oli, että Misa sai hyvän kokemuksen. :-)

Illalla mentiin Möllin kanssa treenaamaan raunioille. Pitääkin kirjoitella Möllin treeneistä ihan oma bloggaus lähiaikoina, kun nyt tuntuu löytyneen oikea suunta.

 

photo blog7961_n_zps143c44ba.jpg photo blog50219_n_zps483a3f41.jpg photo blog32_n_zps8a041be5.jpg photo blog551_n_zps89f5e010.jpg photo blog134_n_zps602f3289.jpg photo blog939_n_zpsb06f575b.jpg
VSP/BOO Moja-Mimoza van het Goralenhof, ROP/BOB Marquee Tough Stuff (kiitos omistajille kuvista!)

An all-breed puppy show was arranged in Helsinki today. As I bought Misa completely unplanned a while ago it took me many weeks before I realized I could enter her to some puppy shows. So in the end this show was the only one available. I don't think competing in puppy shows is that important - I think it is the experience of lots of different dogs around, lots of people paying attention the puppies, all the excitement etc that makes it worth while going to the puppy shows. The puppies learn to cope, to trust and to relax in these circumstances.

We arrived at the show place in good time so that Misa could get accustomed to the place. She is such a sweetheart. Very positive and happy dog. :-) After watching other dogs for a good while she lied down next to me, placing her head in my lap. 

I had no expectations for Misa's ring behavior since it is totally unpracticed. Considering that she was perfect. She stood still like an angel, did not back away from the judge, and when running around in the ring, well, she was bursting of energy and delight and excitement and ended up trotting nicely most of the time but jumping high leaps up in the air every now and then, too. I can accept that since it shows positive attitude. It'd be a nightmare if she were afraid or backing away from the judge.

PONs were judge by Mrs Satu Tanner who is a rather strict judge. Not all puppies got Honor prize in her ring. I told her that Misa was bitten by a snake in the summer and therefore her right rear foot is short-coated. Misa's critic: Good general appearance, good head and expression, good bite, beautiful topline. Well angulated in front and rear. Chest should become deeper. Good bones. Free movement seen from the side, a little wide in front. Stands well on all her feet (coat shaved from right rear leg).

Misa got 1st, Honor Prize and BOO Puppy. Best puppy in breed was a very pretty male pup called Marquee Tough Stuff.