Olin aamulla kävelemässä jo autolle lähdössä töihin, kun mieleeni tuli käväistä tsekkaamassa talon toisella puolella, että siellä on kaikki hyvin. En käy siellä yleensä juuri koskaan mutta kun tulee tuollainen tietty fiilis, sitä pitää aina totella, koska yleensä sille on syy.

Talon toiselle puolelle päästyäni huomasin, että kasvillisuuden seassa pilkistävässä sadevesiviemärissä liikkui jotakin. Siirtelin lehtiä ja ruohonkorsia pois edestä ja kas! sadevesiviemärissä vilisti sammakoita. Monta. Hädissään ja väsyneinä, koska eivät päässeet sieltä pois eikä siellä ollut lilluvien lehtien lisäksi mitään, mikä olisi pitänyt niitä pinnalla.

Oli kiire töihin, mutta tietenkin sammakot pitää pelastaa ensin. Hain pienen ämpärin ja kukkaruukun ja hanskat. Kävin sateen jäljiltä litimärkään maahan maha viistäen ja upotin ämpärin sadevesikaivoon ja sanoin että nyt kaikki jotka haluaa pois sieltä, Kyytiin. Ensimmäisellä kauhaisulla taisi tulla viisi sammakkoa. Yhteensä niitä tuli sieltä n. 10-12 kappaletta ja kaikki ihan poikki. Kuivalle maalle päästyään ne vaan makasi paikoillaan jalat ihan miten sattuu.

Tänään kotiin tullessani oli jo ihan pilkko pimeää, mutta täytyy huomisaamuna mennä katsomaan, jäikö sinne kaivoon vielä joku onneton sammakko. Vai pikkuruisia rupikonniakos nuo onkin?

 

photo blog6080_zps7cd70f25.jpg photo blog6081_zps66a64101.jpg photo blog6086_zps9738808e.jpg photo blog6087_zps528907b9.jpg