Käytiin Satun kanssa testaamassa vasta avattu Talma Active Parkin flow park eli kiipeily/köysiradat. Tämä on minua lähimpänä sijaitseva rata ja ajattelin, että se voisi olla hyvä kuntoilupaikka. (ainakin sen perusteella, miten erilaisia lihaksia kolotti jälkeenpäin, tämä ajatus toteutui)

Talmassa ratoja on viisi, joista nro 1 kulkee alhaalla ja siinä on kokorajoitus niin päin, että aikuiset ei pysty suorittamaan kaikkia osioita. Se on siis lasten rata. Rata nro 5 on luokitukseltaan musta rata eli vaikein mahdollinen.

Alku on usein vähän tahmeaa joten lähdettiin liikkeelle radalta nro 2 ja tehtiin sen perään radat nro 3 ja 4. Radalla nro 4 on kaksi tosi pitkää vaijeriliukua, joille pääsee myös noin puolivälistä rataa eli ei tarvitse kiivetä radan koko ensimmäistä kolmatta päästäkseen liukuihin. Iso plussa pitkistä vaijeriliu'uista, joissa toki olisi saanut olla enemmän vauhtia.

Liu'uista pääsee kuitenkin vain pois radalta, ei lainkaan takaisin tekemään 4-rataa loppuun asti. Tämä oli iso miinus! Niinpä teimme luvattomasti ja vaijeriliukujen jälkeen palasimme takaisinpäin pätkän verran rataa, jotta saimme tehdä myös 4-radan loppupuolikkaan. Onnistui nyt kun kiipeilijöitä ei ollut ruuhkaksi asti.

Vaikein tehtävä löytyi 4-radan loppupuolelta. Sen jälkeen kädet oli niin poikki, että piti pitää parin minuutin palauttelu ennen eteenpäin jatkamista. 5-radalle en edes kuvitellut lähteväni sen jälkeen, koska sillä oli paljon tehtäviä, joissa roikuttiin pelkästään käsien varassa.

Varmistuslaitteet ja valjaat oli sujuvia käyttää muuten, mutta (iso miinus) kiivettäessä tikkaita ylöspäin oli ylimääräinen varmistus tosi jähmeä ja jäykkä ja kiipeäminen tikkaita sujui hitaasti ja työläästi siksi, että toisella kädellä sai jatkuvasti pujotella omaa kiinteää varmistusta eteenpäin ja toisella kiskoa aivan liian jäykkää ylimääräistä putoamisvarmistusta ylöspäin. Todella hankalaksi ja työlääksi tehty! Muissa paikoissa on myös vastaavat käytössä mutta ylimääräinen varmistus tikkailla on paljon sujuvammin mukana kulkeva.
Miinus varmistuslaitteiden ja liukuvempainten sijainnista kiipeilijän vyötäröllä edessä. Kaverilla lukkorengas aukesi ja tarttui tehtävän köysiin kesken kaiken. Voi vain kuvitella, millaisia hankaluuksia tällaisesta voi syntyä. Monissa muissa paikoissa liukuun tarvittavat vempaimet ohjataan kiinnitettäväksi sivulle lantion kohdalle. 
Plussa helpoksi tehdystä toisen kiipeilijän ohitusmahdollisuudesta.
Plussa siitä, että sai käyttää omaa (pelastuslaitoksen) kypärää.

Radoille 3-5 pitää erikseen pyytää pääsy paikan ohjaajilta. Jokaisen ihmisen, joka kerta. Tämä tuntui melko turhauttavalta ja vaatii toimiakseen työntekijän oikealle paikalle oikealla hetkellä AINA.

Kiitos Satulle hyvästä seurasta ja etenkin koomisista kuvista!


IMG_2920%20%282%29.jpg

Eri tasoisia pölkyltä toiselle -tehtäviä oli parilla radalla.

IMG_2921%20%282%29.jpg

IMG_2966%20%282%29.jpg


IMG_2930%20%283%29.jpg

Nuoralla (vaijerilla) tasapainottelua erilaisine haasteineen oli joka radalla.

IMG_2958%20%282%29.jpg

Satu jumissa keskellä tehtävää. Lukkorengas painui auki ja nappasi tehtäväköyden renkaaseen sisälle.


IMG_2934%20%282%29.jpg

Erilaisia "riippusiltoja" oli kivasti. Osa niistä oli ihan helppoja, osa todella tasapainio haastavia. Vaihtelevasti osa heilui kovasti ja osa taas oli hyvinkin vakaita.

Kutakin tehtävää voi vaikeuttaa itse siten, että ei pidä lainkaan kiinni turvavaijerista vaan kulkee käsillä tasapainottaen ja ottaa riskin valjaitten varaan putoamisesta.

Alla pitkä riippusilta, joka heilui epävakaasti heti, jos ei astunut aivan puolien keskelle tai jos oma tasapaino heitti. Se näytti todella helpolta mutta oli kaikkea muuta! (Ylpeys kävi lankeemuksen edellä tälläkin kertaa, ihmettelin mikä Satulla oikein kesti ja oli niin vaikeaa sillan ylityksessä kunnes se valkeni minullekin, ihan perstuntumalla) Puoliväliin meni hyvin ja reippaasti, sitten heitti oma tasapaino, jonka jälkeen silta heitti meikäläisen nurin. Alhaalla taukopaikalla yleisö kohahti eväittensä ääressä. :-D Hihitys häiritsi keskittymistä: jalkeille ponnistus heiluvalla sillalla ei ollutkaan ihan helppoa. 

IMG_2950%20%283%29.jpg

IMG_2952%20%283%29.jpg

IMG_2955%20%283%29.jpg


Erilaisia siltoja ja ylityksiä puusta (laiturilta) toiselle riitti. Osa haastavampia, osa helpompia ja kaikista sai tehtyä haastavamman niin ettei pidä vaijerista kiinni lainkaan tai pitää vain kevyesti varmistuksesta kiinni.

IMG_2947%20%282%29.jpg

Joissain paikoissa nuo yllänäkyvät pölkynpätkät pyörii ympäri kun niille astuu, täällä piti vaan uskaltaa laittaa paino niille kokonaan niin pysyivät hyvin aloillaan.

IMG_2931%20%282%29.jpgIMG_2944%20%282%29.jpg


IMG_2936%20%282%29.jpg

Lähdössä ekaan pitkään vaijeriliukuun. Liu'ut oli kivoja, mutta vauhtia olisi saanut tulla enemmän. Lapsilla vauhtia ei riittänyt edes liu'ussa perille asti pääsemiseen vaan joutuivat köyden avulla hinaamaan itsensä perille. Lisäksi liu'un lopussa vaijeri roikkui todella alhaalla ja laskeutuminen tapahtui melkein selällään puiselle laiturille.

IMG_2939%20%282%29.jpg

IMG_2941%20%282%29.jpg

Yllä minä saapumassa ekan liu'un loppuun ja alla Satu tulossa toisen liu'un loppuun, siinä saapuminen oli parempi ja hieman korkeammalta kuin tuossa ekassa.

IMG_2943%20%282%29.jpg


Yksi tehtävä oli kiipeilyseinää pitkin puusta (laiturilta) toiselle siirtyminen. Kiva ja haastava tehtävä. Minä tein sen pelkkien otteiden avulla. Minun jälkeen tuli pieni poika, jonka Satu päästi ohitseen, ja hän piti kiinni seinän yläosasta. Joo, olisi ehkä voinut tehdä itsekin niin, mutta kun halusin tehdä pelkillä otteilla. Niinpä tipahdin kun tuli paha tenkkapoo, hanskat oli haitaksi ja yritin "hypätä" otteelta toiselle.
Ensi kerralla olen viisaampi ja teen tämän ilman hanskoja tai lähden liikkeelle kynsikkäillä eli sellaisilla hanskoilla, joista on sormetpäät "leikattu pois". Vaikka salihanskat tai pyöräilyhanskat voisi olla parempi valinta.

IMG_2926%20%282%29.jpg

IMG_2927%20%282%29.jpg
Kengänkärjen varassa... paino pitäisi pitää mahdollisimman paljon jaloilla, kroppa lähellä seinää, jotta kädet saisi välillä levätä. Minulla varsinkin on kädet se heikko kohta, ei vaan voimat riitä. Alla ollaan hetkessä ennen tipahtamista, liikaa takanojaa ja en löytänyt sopivia otteita. Eteenpäin pääsemiseksi yritin vaihtaa vasemman käden oikean käden otteeseen, hanska juuttui väliin ja tipahdin. En pitkälle mutta polvi kolahti seinän alareunaan niin että on nyt ihan musta.

IMG_2928%20%282%29.jpg


IMG_2960%20%282%29.jpg

Yllä olevassa kuvassa on minulle pahin tehtävä. Tässä meni ajallisesti pisimpään ja kädet oli aivan aivan loppu tämän jälkeen. Keinut heilui minne sattui ja niitä riitti. Kuvassa oikealla näkyvä puukehikkohässäkkä, jonka läpi pujoteltiin, oli myös tosi kiva tehtävä (siis ei tuo helppo "tunneliputki" vaan nuo erilliset erimalliset kehikot).

IMG_2970%20%283%29.jpg

Kaiken kaikkiaan, tykkäsin! Hintaa 24 € per 3 h. Tulen uudestaan. :-)
Kuka lähtee mukaan?