Olen nyt syönyt 12 viikon ajan pääasiassa vähärasvaista proteiinia ja rehuja ja samaan aikaan kropasta on sulanut monta kiloa rasvaa. Olen myös lisännyt liikuntaa ja muuta treeniä. Nyt keho on alkanut huutaa hiilareita ja tänään aamupäivällä kroppa sitten ilmoitti, että sillä ei enää riitä polttoainetta eikä se just nyt jaksa tehdä yhtään mitään. Iski ihan mieletön fyysinen väsymys.

Koulussa koeviikon viimeisen päivän tehtävänä oli purkaa maanantaina tehdyt ja jo arvostellut surukimput ja koota ne uudestaan paremmiksi, koska surukimpun tekeminen oli ollut ilmeisen haastavaa ihan kaikille. Lisäksi meidän piti laskea pyöreälle tupari-kimpulle myyntihinta. Minun kimpulleni tuli kalliista pioneista ja veronikoista johtuen myyntihinnaksi 81,15 euroa! Ei taida ostajaa löytyä.

Saimme tänään myös suullisen ja kirjallisen palautteen kaikista viikon koetöistä, myös suullisesta esityksestä ja kirjallisesta itsearvioinnista. Työt arvosteltiin skaalalla 1-3 ja jokaisesta oli myös täytetty yksityiskohtainen kaavake. Palaute annettiin arvioijan toimesta henkilökohtaisesti ja järjestys oli käänteinen aakkosjärjestys, joten sain odotella omaa vuoroani toiseksi viimeiseksi asti pitkälle iltapäivään.

Purin ja tein surukimpun nopeasti uudestaan. Surukimpun sitominen sujui nyt uusintana paljon paremmin kuin ekalla yrityksellä – tosin se eka yritys oli toki se joka arvosteltiin ja tämä toinen yritys vietiin vain näytille palautteen saamiseen. Kuuntelin kauhulla ensimmäisten arvioinnin kuulijoitten pettymystä kun arvosanat ja palaute oli heikompia kuin mitä he olivat odottaneet.

Sitten päästiinkin jo syömään – tarjolla oli pastaa jota söin pienen annoksen, koska kroppaa huusi kurkku suorana hiilareita (huomenna on sitten hirveät vatsakivut). Sitten mentiin takaisin luokkaan ja mieletön väsymys ja uni vei voiton – asettelin käsilaukun tyynyksi pöydälle ja otin terveellisen etunojan ja annoin unen tulla. Välillä havahduin kuulemaan lisää pettymyksen purkauksia.

Ihmetytti, kun todella taitavina pitämäni luokkalaiset saivat jopa ykkösiä upeista töistään. Jotkut sai sentään myös sen kolmosenkin. Mutta useita yllättäviä ykkösiä kyllä tuli. Ajattelin, että ehkä minä sitten saan jopa jonkun hylätyn. Olin siis ihan täysin valmistautunut koko riviin ykkösiä ja se ei tulisi olemaan kauhea pettymys, kun siihen kerran oli valmistautunut. Tiedän kyllä puutteeni ja että en ole kauhean taitava ja olen saanut töistäni opettajilta paljon kommentteja tyyliin "oletko miettinyt tätä", "huomioipas jatkossa tämä" ja aika harvoin mitään suoraan positiivista tai erityisen hyvää. Olen ollut tosi paljon poissa ja käden takia on jäänyt paljon töitä tekemättä, mikä harmittaa tosi paljon.

Lopulta pääsin kuuntelemaan arviota. Työni laitettiin vierekkäin pöydille ja opettaja kysyi ensin, olinko tarkoituksella tehnyt neljä sekä värimaailmaltaan että tyyliltään todella erilaista työtä. Tajusin sen itsekin vasta silloin – ei se ollut etukäteen suunniteltua vaan kukin työ oli muotoutunut omanlaisekseen tehtävänannon myötä. Opettaja myös kysyi, mitä mieltä olin töistä itse. Sitten sain kuulla arvion kaikista töistä yksityiskohdittain. Kohdallani jätettiin huomioimatta kahdesta työstä imupinnat (surukippu ja pyöreä kimppu) sekä kortin tekstaus jota en tehnyt (ja jonka arvosana meni muittenkin kohdalla eri opettajalle ja eri aineen alle). Sain koetöistäni arvosanat H2, K3-, K3-, K3-. Enkä ymmärrä kyllä, miksi.

photo IMG_4040640x480_zpscaa4e048.jpg photo IMG4039640x614_zps6da6cfdf.jpg photo IMG_4033640x480_zps62f5b655.jpg

photo IMG4016640x588_zps837f1484.jpg

En mielestäni ollut parhaita onnistujia tällä viikolla ja luokallamme on todella paljon taitavia tekijöitä. En oikein ymmärrä arvostelua. Moni oli pettynyt palautteeseensa ja arvosteluunsa. Minua hymyilytti hetken aikaa hyvät arviot, mutta ei tuntunut oikealta iloita siitä, kun niin moni kaveri oli samalla harmissaan ja pettynyt, joten söin vaan palan täytekakkua (lisää pahoja hiilareita ja vatsakipuja), pakkasin laukun ja lähdin rivakasti pois. Nyt alkaa noin kahden kuukauden etäjakso, tiedossa paljon työharjoittelupäiviä ja vähän lomapäiviäkin.


Ja huomenna Kaisaniemessä Bryan Adams :-)