Torstai-ilta. Mietin, mikä ihmeen merkintä kalenterissani on perjantai-illalle:

photo blog9684_zpslty0l78u.jpg

Perjantai-aamu. Läikytin kalenterin päälle liemet koirien raakaruoasta ja merkinnästä saa vielä vähemmän selvää. Otin siitä kuvan ja mietin, pitäisikö heittää Facebookiin ja kysyä, tietääkö joku muu missä minun ehkä pitää olla pe-iltana. Unohtui tehdä.

Synttäripäivä. Uusi vuosikymmen. Heräsin puhelinsoittoon, sieltä tuli paljon onnea vaan hieman lyhennettynä versiona.
Kaveri lykkäsi edellisenä iltana treeneissä paketin käteen, ennakoi, että saattaisin tykätä siitä kovasti ja se voisi tulla todelliseen tarpeeseen. Uusi puhelin, jossa on kamera, jees! Kiitos Satu! Vaikkei edellinen vielä ollutkaan hajonnut (paitsi joka kerta pudotessaan, mutta siis lopullisesti) niin vaihdoin heti tämän uuden luurin käyttöön. Nyt tarvii sinnitellä näillä kahdella luurilla jouluun asti kun silloin voisi kuulemma saada lahjaksi Satulta vielä toisen tällaisen. :-)

photo blog9682_zpsuvfmmcib.jpg photo blog9686_zpscum2cpqz.jpg

Vanhemmilta sain neljäkymmentä ruusua hempeissä pinkin ja limen väreissä. Sain ihan itse koota ne kimpuksi. Kiitos!

photo blog9694_zpsmr2hirya.jpg

Mapelta sain telkkarin. Minulla ei ole koskaan ollut noin isoa ja litteätä telkkaria. Kiitos! Nyt voisi ehkä alkaa katsoa taas jotain sarjaa töllöstä. Tuota kelpaa töllöttää.

photo blog9691_zps4a4t5ml0.jpg

Loppukuusta tulee vielä auto. :-) Odotan sitä jo ihan mielettömästi!

Synttäripäivä meni kotona hengaillen ja lepäillen, kävin naapurissa äidin laittamalla päivällisellä, myös mansikkakakku oli tehty.

Iltakasilta väsytti ihan hirmuisesti ja kun seuraavana päivänä oli aamuvuoro töissä, niin olin juuri menossa nukkumaan, kun tuli tekstari: Oletko tulossa? 

Ei mitään vihjettä, minne. Yksi plus yksi on kaksi. Sarkosen Ninalta tuleva viesti ja merkintä kalenterissa... ei hitto, tänään on ne rapujuhlat Samilla! Ei mitään hajua koska ne on alkaneet: lähimmät puhtaat sukat ja housut jalkaan ja autoon. Ajomatkaan meni sentään vain vajaa vartti, mutta silti noloa, olin todella myöhässä. Ja huonosti ja likaisiin vaatteisiin pukeutuneena. Housut oli siis periaatteessa pesusta mutta niissä oli valkoisia maaliläiskiä.

Hauska ilta, kiitos mukana olleille! Ja mahtavat tarjoilut. Kokonainen vihkollinen pääasiassa ruotsinkielisia snapsilauluja. Tulihan tutustuttua tuohon voimakkaan suomenruotsalaiseen rapujuhla- ja snapsilaulukulttuuriin oikein perusteellisesti. Lähdin kotiin puolenyön maissa ja silloin oli ruokailut vielä ihan kesken.

Tuossa ylimmässä kuvassa lukee siis "Ravut?". Ihan selvä juttu nyt kun sen tietää.

Lauantaina meillä alkoi töissä syysmarkkinat ja päivällä oli jo välillä niin kiirettä, että päästiin vähän ns. joulutunnelmiin. En ole hirveästi ehtinyt pohtia tai kriisitellä tätä neljäkymppistymistä, mutta kyllähän se vähän mielessä pyöri, että nyt tapahtui merkittävä vanheneminen. 
Ja sitten kun töissä avasin uuden kassan ja huutelin siitä toisaalla jonottaville asiakkaille, ohimenevä vanhempi herra seisahtui katsomaan minua ja sanoi "Ne menee kaikki tuonne nuorempien tyttöjen luo" ja jatkoi matkaa. Ei mitään silmän vinkkausta, naurahdusta tai muuta merkkiä tyyliin olipa-hyvä-vitsi.
Ja siellä toisella kassalla, mistä tämä mies juuri tuli, oli kaksikymppinen pimatsu ja vastikään eläkkeelle jäänyt rouva. 
Minä menin ihan sanattomaksi. Jäin ihan suu auki tuijottamaan sen ukon perään kun se mennä taapersi ulos liikkeestä. Jösses!

Hetken nieleskeltyäni menin onnettomana kertomaan työkavereille, mitä minulle juuri sanottiin. Osa nauroi ihan kippurassa, osa sentään yritti pitää pokkansa ja katsoi toisiinsa ja sanoi: Nyt on oikea hetki ja haki takahuoneesta minulle synttäritervehdyksen. KIITOS kaikille! :-) 

photo blog9689_zpsibc0gaw8.jpg

Mölli. Minun rakasta nuorta Mölli-koiraa on masentanut kovasti vanhan sokean Miklosin kuolema. Pikku hiljaa ja erityisesti Misa-kaverin myötä masennus on helpottanut ja Mölli on taas päässyt elämään kiinni ja on taas iloinen ja positiivinen ja aina hyvää tarkoittava oma itsensä. Kuten näkyy:  

photo blog9681_zpscrjzbfom.jpg

Mölli sai hiljattain ulkomailta kirjatun kirjeen, joka oli osoitettu Merlin Borgströmille. Kirjattua kirjettä noudettaessa mukaan on otettava virallinen henkilökortti. Otin postiin mukaan siis Mölli-koiran, sen rekisteritodistuksen ja varmuuden vuoksi myös valtakirjan, jonka täyttäisin tarvittaessa Möllin puolesta itselleni ja kuittaisin allekirjoituksen Möllin omalla tassunpainalluksella.

Postissa lemmikki rinnastettiin alaikäiseen ihmiseen kirjatun kirjeen kohdalla, eli huoltaja lunastaa kirjeen sen puolesta. Iloinen Mölli löysi paketista herkkuja ja uusia leluja. Yksi uusi lelu saa sen välillä ihan villiksi! Viimeisetkin masennuksen rippeet unohtui sen myötä. 

Sunnuntai-aamuna Mölli leikki tuolla uudella lelulla yksinään oikein kiltisti mutta melkoisen villisti. Minä aloin heräillä ja harkita ylös nousemista, ja erehdyin sanomaan villille Möllille: Tule sanomaan huomenta Mölli! juuri kun sillä ei ollut sitä lelua suussa ja sehän tuli, vauhdilla, ihan mielettömän ilahtuneena ja minä olin siis yhä pedissä eli naama sen korkeudella. Oma moka. Toki myös Möllin moka, mutta minun olisi pitänyt osata lukea tilannetta paremmin. 

 

photo blog9697_zpsh8u5pskx.jpg

Raju pusu. Kyllä muuten sattui! Mutta tuntui siltä, että isku osui otsaan kulmakarvojen yläpuolelle enkä tajunnut ensin yhtään, että luomeen oli tullut ihan reikä. Ei muuta kuin pikaputsinki ja koirien ulkoilutus ja töihin. Eihän toi nyt niin pahalta vielä näyttänyt, right? Tuleekohan musta silmä?

Kun töissä katsoin iltapäivällä lounaan jälkeen peiliin, oli homma selvä: Jep, tulee se musta silmä. Ja tuo on siis vasen silmä, se on vain turvonnut niin, että näyttää oikealta silmältä...

photo blog9714_zpsmbje82bm.jpg

Seuraavana päivänä:

photo blog9758_zpsm4ek14bm.jpg

Että sellainen synttäriviikonloppu. Lyhyesti summattuna: Turpiin vaan ja onnea!

photo blog9719_zpsgba7ye2l.jpg