Olin koko joulunaluspäivät töissä, samoin läpi joulun tapaninpäivään asti. Yhdentoista työpäivän putki yhdellä vapaapäivällä siellä keskellä, joka ei ehdi tuntua lainkaan vapaapäivältä, koska silloin pitää ehtiä tehdä kaikki mahdollinen. Kun vielä alkuun tein pelkkiä iltavuoroja jotka sitten lennossa vaihtui jouluaattona avausvuoroihin, väsytti se kahta kauheammin.

Otti koville, joulupäivän päätteeksi oli ihan hakattu olo kun pääsin kotiin ja tuntui mahdottomalta mennä vielä seuraavana päivänä töihin. Yllättäen se tapaninpäivä ei sitten tuntunutkaan enää niin pahalta. Sattui selkään, kantapäihin, käsiin, haavoihin sormissa, vähän joka paikkaan. Rannetuet oli onneksi jo hankittu viime vuonna joten rasitusvammaa ei tullut tällä kertaa. Yö ei riittänyt kivuista toipumiseen vaan aamuisinkin heräsin kolotuksien kera.

Hyvät työkaverit on kyllä kullan arvoisia, onneksi minulle sattui mahtava kaveri tekemään samoja vuoroja melkein koko joulun ajaksi, se helpotti hommaa huomattavasti. Muutenkin kaikki oli hyväntuulisia töissä kiireisimpinä aikoina, niin työkaverit kuin jouluapulaiset ja asiakkaatkin. :-)

Joulua laitoin kotona tunnin silloin, pari minuuttia tällöin. Vieraat tekee juhlan: kiitos kaikille ihanille ja rakkaille vieraille! Tässä meidän joulutunnelmia.

I spent the whole Christmas time at work all the way until Dec 27th. It was rough. My back and arms and feet were aching and the nights were not enough for recovery, I was in pain already in the mornings when I got up. Christmas is the most hectic time in the flower and gardening field and I work in the biggest flower & gardening center in southern Finland (perhaps all of Finland) and no matter how much extra staff we have at Christmas time it is never enough. And we are open 365 days a year!

We celebrate Christmas on Dec 24th the Christmas Eve in Finland. That is when we exchange presents and eat the Christmas meal with our family. Here is my Christmas 2016 in photos.

 

Valmisteluja... Preparations

IMG_4106.jpg

IMG_4108.jpgIMG_4109.jpg

Tasetit ei ehtineet kukkaan jouluksi, vaikka istutin sipulit melkein heti kun niitä tuli meille töissä myyntiin.

IMG_4112.jpg

Ylösalaisin roikkuvat amaryllikset on upeat ja lisäksi todella kestävät. Varret täytetään vedellä ja nuupahtaneet kukinnot nypitään pois. Kestävä, upea, kaunis ja näyttävä kukka.

IMG_4114.jpg

IMG_5422.jpg

Joulutervehdys Mopilta ja Mölliltä! Mölli on alkanut himoita Myyrää. Myyrä istui vuoden päivät tuolilla olohuoneessa koskemattomana, kunnes tarvitsin tuolia johonkin ja laskin Myyrän lattialle. Tyhmä minä! Lelu lattialla = koirien lelu ja sallittu tavara. Ihmettelin mitä ääntä ala-aulasta kuuluu ja kun menin katsomaan, niin Mölli se siellä heitteli Myyrää kattoon asti kun otti alkulämmittelyjä myyräpainiin. Sen jälkeen Mölli on himoinnut Myyrää. Kerran kun myyräjahtiin pääsee, jää koukkuun.

IMG_5398.jpg

Vauhdikas tulppaanikierre sopii ruokailupöydän koristeeksi. Keskellä vielä ihanat anemonet.

IMG_5400.jpgIMG_5405.jpg

Misa rakastaa häkkejä, se etsii pienimmän ja menee perälle kyhjöttämään. Tänne se siirsi jo kertaalleen pentunsakin kun silmä vältti - petasi Speden pissaiset vällyt alle pesäksi ja kantoi pennut yksitellen tänne pentulaatikosta. :-D Aatonaattona Misa sai ison puruluun ja se vei sen heti pienimmän häkin perälle natusteltavaksi - ja haki vielä Spedenkin luun sinne ja kyhjötti siellä sitten onnellisena.  

IMG_5406.jpg

Joulutervehdys Majkalta ja pennuilta! Borgåkers SuperPitkis ja Borgåkers SuperKasku viettivät ihanan ensimmäisen joulunsa!

IMG_5423.jpg

 

Aatto / Christmas Eve

IMG_5425.jpgIMG_5432.jpg

IMG_5440.jpg

Pennut pääsivät osalliseksi joulupöydästä kun pääsivät vieraiden syliteltäviksi. Kumpikin nukahti Raijan syliin vuorollaan.

IMG_5433.jpgIMG_5441.jpg

IMG_5487.jpg

IMG_5512.jpgIMG_5486.jpg

 

IMG_5505.jpg

IMG_5498.jpg

Pöpönen jaksoi ehdotella ja vihjata koko illan ajan! Huomatkaa Pöpösen yllä kauden kuosi.

 

IMG_5444.jpgIMG_5443.jpgIMG_5445.jpg

"Joulukuusi sinä vuonna kun Spede oli pentu" - "Christmas tree the year Spede was a puppy"

IMG_5478.jpg

Uusi pallo! I got a new bauble :-)

IMG_5482.jpg

IMG_5471.jpg
JouluMölli järsii isoa luuta. Content Merlin with a big bone.

IMG_5479.jpgIMG_5480.jpg
'His master's voice'

IMG_5481.jpg

IMG_5499.jpg

Ukona parvekelaatikoissa tuoksuu hyasintit ja joulupallot kimmeltää valoissa.

IMG_5500.jpg

Jouluyön hiljaisuus on ihana. Vatsa (liian) täynnä hyvää ruokaa, hälinän jälkeen rauha ja hiljaisuus laskeutuu taloon, kaikki on väsyneitä ja tyytyväisiä.

IMG_5503.jpgIMG_5504.jpgIMG_5508.jpg

IMG_5483.jpg

Hyvää Joulua!

 

IMG_4118.jpg
Joulupäivänä lahjakasseista löytyi vaikka mitä: mm. ihanat muumipiparit Raijalta, kiitos!

IMG_4120.jpg

Löysin nyt selvästi kauneimman amaryllislajikkeen: voi kun tietäisi mikä tämä on! Muistaakseni ostin näitä kaksi vartta Kodin Terrasta. Kukkivat aivan upean jämäkästi ja kauniissa väreissä.

IMG_4121.jpg

Yllä tuo uusi suosikkini, erikoinen valkovoittoinen punaisin reunuksin. Alla entinen tuttu punavalkoinen, jossa värit menee juuri toisinpäin kuin tuossa ihanassa uudessa tuttavuudessa.

IMG_4122.jpg

IMG_4124.jpg

Misa on ihana äitikoira, todella hyvä ja tunnollinen mutta osaa myös rentoutua ja ulkoilla ajan kanssa ilman pentuja ja Speden kanssa leikkien ja juosten. Pennut on käyneet myös haistelemassa ulkoilmaa jo pari kertaa. Pitkis on oppinut kävelemään todella hyvin, ulkona ei enää huomaa mitään eroa Pätkikseen verrattuna ja Pitkis on myös vilkkaampi ja eläväisempi kuin paksu Pätkis, joka on selvästi harkitsevaisempi ja rauhallisempi. 

 

IMG_4136.jpg

Ja sitten meillä on vielä Spede. Spede, joka odottaa yhtä joulupukkia ja lahjoja saapuvaksi. Mutta Spede-rakas, ei, sinulle ei ole tulossa lahjoja tänä vuonna koska me ostetaan meille kokonaan uusi ulko-ovi. Sinun huoneeseen. Sinun takiasi.

Spede oli kyllä jouluaattona superkiltti ja superrauhallinen (Spedeksi) mutta se ei silti ihan riitä korvaamaan tämän vuoden saldoa joka meni ns. aika paljon miinukselle.

And finally here we have Spede. Little boy, always good, and kind and happy. And bursting of energy and ideas of what to do just like the person he was named after. Spede who is still waiting for Santa to come. Sorry Spede! No presents for you this year. In stead we are having a new door installed to your room. Thanks to you.