Kun tuntuu, että aina vain sataa, oli tämänaamuinen kirpeä ilma ja vaaleanpunainen auringonnousu kivaa vaihtelua. Ja sitten päivällä alkoi taas se sade. Toisaalta onneksi tämä tulee vielä vetenä, muuten olisi taas järjetön määrä lunta ja jotenkin sitä ei jaksaisi enää kolmatta (vai jo neljättä?) talvea peräkkäin. Kohtuu kaikessa.

Tänään kävi tosi hassu juttu. PON-koirahan on tosi karvainen ja aina kun joku kysyy millaisia ne on, sanon ”sellaisia keskikokoisia, niinku lamppuharjoja, ei tiedä kumpi pää on kumpi”.

No tänään minulle kävi oikeasti oman koiran kanssa niin, etten todella tiennyt kumpi pää on kumpi! Vanha rakas Miklos on kokoharmaa ja joka kohdasta hyvin pitkäkarvainen. Sillä on aina otsatukka ponnarilla niin että nappisilmät ja iso musta nenä näkyy (ja se on söpö, mutta se onkin sitten jo ihan oman bloggauksen aihe). Miklos on sokea ja tosi ahne ja löytyy siksi välillä joskus vähän hassuista paikoista ja tekemästä näennäisesti outoja asioita, joille kyllä yleensä löytyy nälkään liittyvä selitys.

Tänään yllätin Mikon vessan lattialta naama lattiaan painettuna ja takapuoli pystyssä. Tai siis niin luulin, mutta itse asiassa oli käynyt niin, että Mikon poninhäntä oli holahtanut sen naamalle peittäen silmät ja nenän jolloin oletin sen olevan PONin häntä (eikä poninhäntä), jolloin naama on tietenkin toisessa päässä koiraa ja olin tosi ihmeissäni, miten Mikko on jähmettynyt niin outoon asentoon: naama lattiaa vasten ja takapuoli pystyssä häntä velttona roikkuen (eli oikeasti se poninhäntä roikkui eikä PONin häntä, mutta ne näytti samalta).

Menin sitten ihan koiran viereen katsomaan, oikein kurottelin katsomaan sitä eri puolilta tosi läheltä ja kysyinkin ihan ääneen että Miten päin sä tässä nyt oikein olet? ja vasta pitkän tutkiskelun jälkeen tajusin, että ei hitto sehän ihan vaan istuukin siinä kaikessa rauhassa ja nenä on ponnarin takana piilossa. 
Luulen, että vaikka Mikko ei näe mitään, niin se saattoi silti huomata minut. :-D

Today I had one of those odd moments when you just can't figure out why your dog is frozen in a weird position head down facing the floor and bottom up: you look at him from all directions and just cannot realize why he is like that, until you realize that he is actually sitting still in a completely normal position, and you are just mistaken by which end is which and by which is a ponytail and which is a PON's tail! Only the hairiest of PONs can do that. :-D

 

photo IMG_7422_zpsede251ac.jpg photo IMG_7423_zps1084e9f5.jpg photo IMG_7439_zpsf68b6d04.jpg photo IMG_7441_zps36db6e41.jpg

Merlin sai possulelun käyttöönsä pitkästä aikaa ja se onkin ollut tänään tosi kiva.

Merlin got his Piggy back after a period of confiscation and carried it with him all morning walk.