Kuistin siivousprojekti on viimein saatu päätökseen ja sen myötä kukkaistutuksista voi ottaa jo kuvia, kun kukkapenkeissä ei vielä uudet istutukset kuin hennosti viherrä. :-)

Hankin parvekelaatikot vasta tänä vuonna ja ne on tosi kivat. Valkoiset muovilaatikot katoaa hyvin kukkien alle, kun kuistin kaidekin on valkoinen. Pihasta on myös raivattu taas yhden peräkärryllisen verran kaatopaikkatavaraa. Huonoa puutavaraa poltettiin pois näin juhannuksen varjolla "kokkona".

 

photo blog7093_zpstvduuyav.jpg

Halusin parvekelaatikot, jotka pursuaa runsaina erilaisia kukkia, sävyt vaihtelee vaaleanpunaisesta ja vaaleanliilasta tummaan mustanliilaan. Saa olla ylös ja alas kasvavaa, rönsyilevääkin. Jokaisen parvekelaatikon koostumus on erilainen. Laatikoita on yhteensä 4 kappaletta, lisäksi kunkin yläpuolella roikkuu amppeli ja kuistin päädyssä kaiteella on vielä kaksi koria, joihin on istutettu kukkia. 

photo blog7092_zpsukmrrr3v.jpg photo blog7117_zpsyl6ruocd.jpg

Kuistilla on pöytä ja tuolit ja kaksi hortensiaa astioissaan sekä sisältä kesäksi ulos kannetut kääpiömandariinipuu, pikkutaateli ja japaninkäpypalmu.

photo blog7085_zpsjsdbayjt.jpg

 

Ensimmäinen parvekelaatikko:

photo blog7091_zpsiqg7dcsc.jpg
Vasemmalta oikealle: vaaleanpunaista siniviuhkaa, päivänsini, lobelia, kirjomaahumala, koristebataatti, lobelioita, kirjomaahumalaa, surfiniaa ja lisää vaaleanpunaista siniviuhkaa. Yläpuolella olevassa amppelissa kasvaa erilaisia köynnöstäviä kasveja, jotka ei vielä ole oikein minkään näköisiä.

photo blog7114_zpsbxkpihxw.jpg

 

Toinen parvekelaatikko ja amppeli:

photo blog7094_zpsiqjsnlef.jpg

photo blog7089_zpsnixvrxuk.jpg
Amppelissa kasvaa verenpisara, jonka kukat on ensin hienon sinisävyisiä ja muuttuvat sitten punaliiloiksi.

photo blog7110_zps91ebndzc.jpg
Tässä laatikossa on vasemmalta oikealle: verbena eli rautayrtti, lobeliaa, päivänsini, kirjomaahumala, koristebataatti, surfinioita, lisää lobelioita ja kirjomaahumalaa, pitsikaulusta ja myös toisessa päässä verbena.

photo blog7098_zpsqlae4kso.jpg

photo blog7097_zpsnj5gbnjy.jpg


Kolmas laatikko ja amppeli:

photo blog7095_zps3iiue22q.jpg

photo blog7088_zpsexxi0iew.jpg
Amppelissa kasvaa isokukkainen valkoinen verenpisara.

photo blog7111_zpsgs1cwrsl.jpg
Laatikossa on vasemmalta oikealle lumihiutale, surfinioita, kirjomaahumalaa, surfinia, koristebataatti ja lisää surfiniaa ja kirjomaahumalaa.

 

Kuistin päädyssä on neljäs laatikko ja kaksi amppelia lisää sekä korit:

photo blog7107_zpshhwi6149.jpg

Amppeleissa on erilaisia köynnöstäviä kasveja sekä amppelivaulaa ja miljoonakelloa.

photo blog7108_zpslhtu0jdo.jpg
Koreissa on mahtavan runsaskukkaista enkelipelargoniaa, koristebataattia ja tuoksuhernettä, laatikossa surfinioita, kirjomaahumalaa, koristebataattia ja verbenaa.

 

Koirien aitauksen eteen on rakennettu säleaita verkkoaidan eteen - ulkonäkösyistä, verkko on yhä se joka on se toiminnallinen aita.
Löysin Honkkarin alennusmyynnistä isot keltaiset ruukut, joita ei voinut ohittaa. Niissä kasvaa nyt paitsi köynnöshortensiaa niin myös kesäkukkia:  

photo blog7125_zpsu1gjafco.jpg
Rakastuin viime kesänä kosmoskukkiin. Isot kauniit kukat, pystykasvuinen kasvutapa eikä piitannut sateista - ja kukkia tuli koko kesän ajan! Niitä piti saada nytkin. Lisäksi on ainakin mätäsdianaa ja surfiniaa sekä kesäkynttilä.

photo blog7127_zpscb16zt7a.jpg