photo ryhmiskuva_zps43757fae.jpg
Three males and two bitches of which one was in heat all getting along well together in practices, living in the same premises and during walks. :-)

Reissussa oli mukana samassa autossa kanssamme Mari ja tervu Ilo, jolla oli juoksuaika oikein parhaimmillaan. Reissu sujui tämä huomioon ottaen todella hyvin. Vain kerran näytti siltä, että pieniä pontervuja voisi tehdä vaikkapa häkin lävitse. Ai kamala, jos neljän kuukauden kuluttua oven taakse tuotaisiin korillinen pieniä pystykorvaisia möllejä! Myös yhteislenkit sujui erinomaisesti kolmen uroksen ja kahden nartun kesken. Merlin tosin ehkä tunsi itsensä hieman erilaiseksi tässä köörissä?

Suurkiitos Marille kuskina toimimisesta! Olen tosi onneton kimppakyytiläinen nykyään kun kaverit joutuu aina ajamaan. No ajoin minä sentään pari puolen tunnin pyrähdystä, mutta ei se pitkässä matkassa paljolta tunnu.

Ai niin. Olen kovin kiitollinen siitä, että sain Rauhalahden kämpästä oman huoneen yöksi. Siitä hyvästä lupasin olla mainitsematta mitään valittamiseen viittaavaa yöaikaan haukkuvista (toisten) koirista. (Oma koirani vain vaihtaa paikkaa tiuhaan ja nyt tämän ratkaisun huonona puolena oli se, että jouduin nukkumaan sen kanssa samassa huoneessa)

Ymmärsin että jäin myös ns. palveluksen velkaa, joten pienen vihjailun jälkeen tarjouduin ulkoiluttamaan tsekkiläisen paimenkoiran samalla kun menin hakemaan Mölliä autosta yöksi sisään. Suihkunraikkaana ja yöpuvussa. Villasukat ja lenkkarit jalassa. Lauantai-iltana samaan aikaan, kun tanssikansa vaelsi Rauhalahden tanssiravintolaan (minkä tajusin vasta heidän keskellään - onneksi sen tsekkiläisen kanssa joten ehkä kaikki meni Helin piikkiin?).

photo FOT8FFA_zpse45e7a2a.jpg

photo blog1286_zps430ed48e.jpg
Möllin iltaruoka.

photo blog1287_zpsdf74c0d3.jpg  
Mölli on nukkunut tässä. Illalla likainen koira, aamulla likainen lattia ja puhdas koira. :-)
Dirty dog in the evening, clean dog and dirty floor in the morning. That's the PON coat.

Sunnuntaina treenasimme FRF-porukan kanssa jossain Karttulan suunnalla vanhassa rakennuksessa jossa oli paljon kaikenlaista roinaa. Hyvä treenipaikka. Aloitimme klassisesti juoksunartun treeneillä mutta kaikki pojat keskittyivät hyvin asiaan omalla vuorollaan, ei hajut häirinneet!

Koska Merlin täytti tänään 2 vuotta eli on ns. virallisesti "aikuinen koira", sai se treenata pääasiassa samat piilot kuin pitkälle ehtineet osaavat hälykoiratkin. ;-) (Tai ehkä ne vaan oli juuri sopivat ja tarpeelliset siihen, mitä sille halusin opettaa)

Merlin työsti oikein hyvin ekan kellarissa olleen maalimiehen, josta nousi hajua pienen räppänän kautta sisäänkäynnin kuistin alle. Merlin jopa raapi tassuilla ja kaivoi vähän yrittäessään tunkeutua hajun lähdettä kohti. :-) Se löysi itsenäisesti reitin kuistin alle ja työnsi pään räppänään.

Toisen maalimiehen paikallistaminen oli työlästä - paikkana oli varasto täynnä monenlaista tavaraa ja Merlin sai mm. paneelilevyjä kaatuilemaan sekä tavaraa romahtelemaan kovan kolinan kera. Olin oikein tyytyväinen, että näistä tapahtumista huolimatta se jatkoi työskentelyä sinnikkäästi. Minusta on ihan okei, että koira peruuttaa vähän poispäin ja arvioi tilannetta, jos jotain romahtaa alta tai melkein päälle. Ei tarvinnut lähettää uudestaan eikä kannustaa, kunhan katselimme sivusta. Lopulta Merlin istuutui niin lähelle piiloa kuin pääsi vakaalla alustalla ja jäi siihen. Sillähän on käytössä oma kehittämänsä "istuen ilmaisu" ja siinä se sitten kököttää. Avustaja käveli paneelilevypinon päälle ja omalla painollaan vakautti ne ja Merlin intoutui tästä kiipeämään perille maalimiehen luokse asti.

photo blog1305_zpsfa584149.jpg photo blog1306_zpscf4b74ca.jpg photo blog1310_zps900fe380.jpg

Kolmannella maalimiehellä Merlin mielestään kiersi kaikki tilat eikä saanut hajua, joten se istuutui ryhmämme keskelle odottelemaan, minne sitten lähdetään. Odottelin rauhassa antamatta mitään vihjeitä ja hetken päästä koira aktivoitui etsimään vielä kerran olisiko jotain jossain ja päätyikin perille maalimiehelle asti. Tästä siirryttiin ripeästi ulos leikkimään kahden pallon leikkiä. Kiitos hyville maalimiehille sujuvasta työskentelystä!

photo blog1311_zpsac980738.jpg photo blog1312_zps05996a60.jpg photo blog1314_zps1d3323d0.jpg photo blog1313_zps9163bf85.jpg photo blog1320_zps536d2430.jpg
Piilossa. Löytääköhän ne mut?

A good training session today at an old workshop. Merlin is 2 years old today so he is beginning to be an adult dog. For the first time, he also got to work the same hiding places are the "ready" SAR dogs that we practiced with today. Merlin is focusing on pointing right now when training and things seem to progress well.

 

P.S. Lämpimät onnittelut 2-vuotispäivän johdosta pitkän perjantain Borgåkers Q-pennut Nemo, Mölli, Saaga ja Miina!
Happy Birthday to my Easter puppies Nemo, Saaga, Merlin & Miina, Borgåkers Q litter 2 years old today!