Meille on tulossa pentuja. Miina-koira on tukevasti kantava ja synnytystä odotellaan kovasti. Laitan myöhemmin lisätietoja pennuista ja yhdistelmästä - en ole maininnut niistä kotisivuillani enkä kai täällä blogissakaan, vain Facebookiin laittanut yhden kuvakansion Miinan treffeistä Brunon kanssa. Siitä huolimatta pentuvarauksia on jo runsaasti, ja tähän asti kaikki ihmisille, jotka on jo ennalta PON-ihmisiä eli joille rotu on tuttu. Ihan huippuhienoa! Peukut pystyyn, että synnytys ja pentujen kasvuaika sujuisivat hyvin ja kaikille löytyisi oikea koti. 

Viimeksi kun meillä oli pentuja eli melkein neljä vuotta sitten tehtiin apukätilönä toimineen Maijun kanssa veikkaus: montako pentua, montako urosta/narttua ja montako pitkää häntää. Minä voitin silloin muistaakseni yhdellä pisteellä ja Maiju tarjosi kierroksen Kakkugalleriassa. Häviäjäkin siis tavallaan voittaa tässä vedossa, vain lompakko kärsii. ;-)

Tällä kertaa kutsuin veikkaukseen Maijun lisäksi Miinan sulhasen omistajan Millan ja Milla oli kertonut veikkauksesta Sannalle, joka myös halusi osallistua. Veikkauskohteet pysyy ennallaan:
- montako pentua syntyy
- montako urosta syntyy
- monellako pennulla on pitkä häntä.

Veikkaukset:

Majka
4 pentua
2 urosta
1 pitkä häntä

Maiju
3 pentua
kaikki tyttöjä
1 lyhyt häntä

Milla
5 pentua
3 urosta
3 pitkää häntää

Sanna
3 pentua
2 urosta
2 pitkää häntää

Veikkausten tekemisen jälkeen minä vein Miinan röntgeniin samalla kun hain sille toisen herpes-rokotteen, koska se näytti silmääni niin pieneltä. Ajattelin, että siellä on ehkä vain kaksi jätti-isoa pentua eli tiedossa olisi mahdollisesti synnytysvaikeuksia pienen määrän tai ison koon takia ja silloin on hyvä tietää pentuja tarkka lukumäärä. Röntgenkuvalla sen saa tietää raskauden loppuvaiheessa.

On siellä pentuja, ja paljon! Niistä valtaosa on lyöneet "päät yhteen" ja on tosi ahtaasti ylösalaisin sumpussa ja oli vaikea laskea niitä - 5-6 yhteensä ja ehkä vielä yksi bonuspentu siihen päälle.

Ja nyt kun h-hetki alkaa olla lähellä, niin kyllä Miina jo näyttääkin muhkealta. :-)

 

 

 

photo blogi1723_zpsbtvvrxah.jpg

photo blogi1785_zpsokrwtrip.jpg