Fysioterapeutti R neuvoi nukkumaan paljon ja syömään paljon ja monipuolisesti pari päivää ennen koitosta. Syömispuoli onnistui eilen sikäli, että tänään ei ollut nälkä ennen kuin kolmelta iltapäivällä ja näin ollen syöminen hyvin ja monipuolisesti epäonnistui tänään. Huomenna ehtii vielä onneksi syödä hyvin aamupäivällä kotona ennen lähtöä lentokentälle.

Nukkumispuoli onnistui viime yönä melko kelvollisesti, vaikka kävinkin nukkumaan vasta reilusti puolenyön jälkeen. Rytmin sekaisin meno ei sinänsä haittaa, koska huomisaamun jälkeen ei mitään rytmiä enää ole vaan nukkua pitää pienissäkin pätkissä aina kun siihen on mahdollisuus - ja sunnuntai-iltana kotiin päästyä nukuttaa ihan varmasti. 

Minun piti siis tänä aamuna nukkua oikeasti pitkään, mutta heräsin jo klo 7.35 siihen, että Merlin-koira vingutti lelua. Hetken aikaa ärsytti todella paljon, mutta tunne muuttui nopeasti kiitollisuudeksi siitä, että Merlin on oikeasti todella kiltti: kun se herää pirteänä muita aikaisemmin, niin se vain köllii kaikessa rauhassa selällään omassa huoneessaan ja leikkii yksinään lelullaan sen sijaan, että se esim. repisi seinät alas, raapisi ja jyrsisi kaikki puurakenteet, söisi sohvan tai ihan vaan vinkuisi, haukkuisi tai huutaisi. Hetken tyytyväistä leikkivää pentukoiraa katsottuani käänsin tyytyväisenä kylkeä ja nukahdin nopeasti takaisin - itse asiassa luulin vain torkahtaneeni hetkeksi kunnes herätyskello soi kymmeneltä. ;-)

Aamupäivä sujui heräillessä ja päänsäryssä ja puutarhahommissa. Kasvihuoneen vesitankista löytyi iso sammakko kellumasta. Elossa oli mutta aikalailla voimat loppu jo. Sen verran kookas kaveri, että ajatus siitä räpiköimästä käsissä ei tuntunut kovin kivalta, joten nostin sen lapiolla pois vedestä. Hämmensin samalla vettä ja toinen, paljon pienempi (mutta sekin jo isoksi luokiteltava) sammakko nousi syvyyksistä esiin. Sillä oli jo voimat niin loppu, että se jaksoi hädin tuskin jalkaansa liikuttaa - mutta elossa oli ja kampesin senkin kuiville. 

Lähdin hoitamaan asioita ja lopulta päädyin Pilvijärven biitsille istumaan ja lukemaan kirjaa ja uimaan. Siinä oli sitä akkujen lataamista tunnin verran. Uiminen näköjään ehkä voisi auttaa selkäkipuun. Täytyy tosin vielä pari kertaa kokeilla, ennen kuin uskon oikeasti.
Illan viiletessä ja lämpötilan laskettua alle kahdenkymmenen lähdin vielä rauhalliselle kävelylenkille kylän läpi Merlinin kanssa. Alkaa olla jo hämärää iltayhdentoista jälkeen.

FRF-tasotestin peli on jo pyörähtänyt käyntiin. Kymmenen aikaan illalla tuli tekstiviesti M0, jossa kerrottiin 8,7 magnitudin maanjäristyksestä Kreetan eteläpuolella. Maanjäristys on aiheuttanut myös massiivisen tsunamin. Puoli kahdentoista aikaan illalla tuli M1-viesti, jossa kysyttiin mahdollisuutta osallistua 2 viikon ajaksi pelastustehtävään Kreetalla osana HUSAR-muodostelmaa. Tämä on siis skenaario, jossa edetään.

Tämä ilta on sujunut pakatessa ja etenkin niitä turhakkeita karsiessa. Huomenna perjantaina tapahtumat alkavat Helsinki-Vantaan lentokentällä FRF-varastolla puolen päivän aikaan. Saamme joukkueen varusteet, pakkaamme kaikki tarvittavat kimpsut ja kampsut mukaan, luovutamme puhelimemme pois ja sitten eletään Kreetaa, maanjäristystä ja tsunamin jälkimaininkeja sunnuntai-iltaan asti. 

 

photo blog5093_zps85c62e00.jpg photo blog5094_zpse6a14bca.jpg photo blog5096_zpsd8f4cb23.jpg