Se siitä puutarhanhoidosta tällä viikolla. Perjantaina lähdin hoitamaan asioita ja otin Möllin mukaan. Pohdin, onko se koskaan käynyt metrossa ja koska en ollut varma, piti asia korjata. Kävelytin sitä hetken Itäkeskuksessa ulkona ja sitten mentiin metroon. Ohhoh, Mölli katsoi suurin silmin, kun oranssi pitkula saapui asemalle. Reippaasti meni kuitenkin metroon sisään eikä kussut kenenkään päälle. Käyttäytyi muutenkin kohtuullisen hyvin. Oltiin aika lailla ruuhka-aikaan liikkeellä, joten väkeä piisasi. Mölli istui kiltisti jaloissani ja antoi mummon vastapäätä silittää ja toivottaa hyvää matkaa. Möllistä kyllä näkee, että se on kokematon maalaispoika. Että se ei ole koskaan niinku muuttanut kotoa pois. Pää pyöri niin, että olisi tarvinnut olla sellainen kokonaan ympäri menevä pää, että olisi ehtinyt katsoa kaikkea.

Jäätiin pois Kulosaaressa ja Mölli pääsi kokeilemaan hissiä ja sitten luvan kanssa nostamaan koipea ulos. Sitten mentiin metrolla taas takaisin itään päin, nyt oli vielä enemmän väkeä tuubissa ja Mölli makasi tai istuskeli rauhassa jaloissani. Kovasti sillä oli kyllä puuhaa, kun yritti haistella kaikki lahkeet ja kengät, joihin ylti. Ei sentään tehnyt kassitarkastuksia niin kuin Miklos aina, kun silmä välttää. Miklos työntää täysin estoitta koko pään kauppakassiin, muovipussiin, reppuun, laukkuihin ja katsoo nenällä, onko siellä jotain evästä. Ja ottaakin jos löytyy. Mölli on kyllä maltillisempi.

Itäkeskuksessa matkustettiin myös hisseillä ja käveltiin siellä täällä. Lopulta mentiin lemmikkiliikkeeseen, jossa minä katselin akvaariokaloja ja Mölli teki paikallamakuuta ja katsoi pupuja. Vähän turhan paljon kyllä kiinnostui niistä pupuista.

Lauantaina satoi, satoi ja satoi. Peruttiin suosiolla yhteislenkki ja treenit kaverin kanssa kun oli niin harmaa ja surkea sää. Ja tänään sunnuntaina ollaan syöty kakkuja koko päivä ja treenattu Lohjalla raunioilla iltapäivä. Siinä se viikonloppu menikin, ja kasvimaalla ei mitään uutta. Tai ties vaikka oliskin - en oo ehtinyt käydä katsomassa.

 

photo blog7289_zps24d172d7.jpg photo blog7293_zpsb1fd6a68.jpg

Today I took Merlin with me to the big city. He is a country-boy and needs to get out more. ;-) I took him into a big shopping mall with me. I started to think if he's ever been to the subway and I just couldn't figure it out. To be sure of it, a quick trip by the Helsinki underground, the metro, was made right away. 

Merlin was his calm and friendly self in the mtero. He was a little impressed by sound the orange tube makes when it arrives at the station but he entered the train without hesitation and sat peacefully in my feet. An old woman sitting ahead of me patted him on the head and when she got off she wished Merlin: Safe journey.

After a few stations we got off, too, and after a ride in the elevator Merlin got to lift his leg outside. Since the metro experience was totally unplanned we took the next train back to the shopping mall where I'd left my car. This time Merlin lied in my feet while in the rush-hour metro and tried to sniff as many trousers and shoes as it was possible without moving more than half a meter.

We went to a pet store in the shopping mall. While I was watching some tropical fish, Merlin got really really interested in bunnies. I bet he would really like to have a bunny now. At least one.