Fb on ihan mainio kapistus. Kaverin vanhemmille oli sattunut joku öljyvahinko ja siellä oli pelastuslaitos auttamassa ja tuon kaverin kaverit alkoi haikailla sinne myös ”apuun” koska siellä on komeita palomiehiä. Ja ehkä poliisikin? 

Mikä siinä onkin, että palomies ja poliisi niin vetoaa naisiin? Ja kumpi vetoaa enemmän? Palomies, joka pelastaa (eikös ole jokaisen naisen unelma tulla ihan fyysisesti kannetuksi turvaan vaarasta vaikka käytännön tilanteesta varmaan olisikin romantiikka kaukana) vai poliisi, joka turvaa ja jolla on vaikutusvaltaa ja aseita. 

Tästä piti ottaa selvää. Heitin siis Facebookissa ilmoille kysymyksen kumpi on kuumempi kostyymissaan, palomies vai poliisi. Pyysin myös perusteluja jos niitä oli. Ja vastauksia tuli! Vuorokaudessa noin 80. 

 

Omaa mielipidettä perusteltiin mm. seuraavin henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuvin seikoin:

 • Poliisin ex-vaimona pakko sanoa palomies 
 • Empiirisen tarkastelun myötä voisin todeta, että palomiehet ovat työnsä puolesta kovassa kunnossa, ja iällä ei ole väliä, koska kaikilla niillä näkyi olevan (helteellä ilman paitaa/verkkopaidassa) hyvä (kuolattava) kroppa. Poliiseilta ei vaadita samalla tavalla kovakuntoista kroppaa, mutta kieltämättä muutama kerrassaan kuolattava poliisikin on näkynyt. 

 

Vaatteet tekee miehen pitää tässä aiheessa voimakkaasti paikkansa: 

 • Palomies. Niiden asut ei ole niin "viralliset" ja eiks niillä ole komeat henkselitkin? Ja kypärä! 
 • Palomies. Kytät vaan ei näytä hyvältä vaikka kuinka sinistä päälleen laittais.
 • Ehdottomasti palomies, Suomen poliiseillahan on HAALARI.
 • Palomies. Sininen haalari ei sytytä. 
 • Moottoripyöräpoliisi nahkapuvussaan!
 • Poliisi, ehdottomasti! Jotenkin se asu vaan on enemmän hottis.
 • (Nais)poliisi. Se paloasu on muutenkin vähän remonttihaalarin ja sukelluspuvun välimallia. Ja polliisilla on käsiraudat!

 

Vaatteiden lisäksi toimenkuva vaikuttaa myös:

 • Poliisi käskee puhaltamaan pilliin. Palomiehellä letku kovana, eikä komentele eli PALOMIES. 
 • Palomies. Niiltä löytyy niin monenlaista kykyä. 

 

...puhumattakaan mielikuvista:

 • Ennen kaikkea palomies pelastamansa kissanpentu sylissä! 
 • POLIISI! Harteikas poliisimies haalarissaan ja varsikengissään. Komentovyö ja kädet lanteilla. UUUH!
 • Poliisihan on niinku poli-isi, nimityskin siis kuulostaa enimmäkseen kivalta ja kiltiltä suojelevalta sukulaissedältä... Palomies on taas no, palo-mies. Kuuma ja maskuliininen yhdessä paketissa. 

 

Hirmu harva mies vastasi kyselyyni ja niistäkin 50 % käsitti asian ensin niin, että kysyn kummalla tulee työvaatteissaan kuumempi ja vastaus oli ”tietenkin palomies”. Kun sitten korjasin, että nyt on kyse ihan erilaisesta kuumotuksesta ja kuolaamisestakin, niin reaktio oli ”Yök!”. 

Pari reipasta miestä sentään vastasi itse kysymykseen, heistä yksi sanoi ”naispoliisi” ja toinen ”pari naispoliisia” ja kolmas henkilö vahvisti, että tässä naispoliisi-valinnassa on käsiraudat se merkittävä tekijä. :-D

 

Vastaukset kysymykseen kumpi on kuumempi kostyymissaan, palomies vai poliisi jakautuivat seuraavasti:
- naisvastaajat: palomies 64 %, poliisi 36 %
- miesvastaajat: poliisi 100 %.

Vaikka vaihtoehtoina kyselyssäni oli vain poliisi ja palomies, sai ääniä toki myös muut ehdokkaat, jotka eivät siis edes olleet ehdolla, kuten kunnon suomalaisissa presidentinvaaleissa ikään. Heille yksi ääni kullekin:
- vaihtoehto C) lentäjä
- rajavartijat
- Batman.

 

P.S. Kysely oli tietenkin pakko toistaa myös englanniksi ulkomaalaisille Fb-kavereilleni. Vastauksia tuli huomattavan vähän suomalaisiin verrattuna, mutta miesten määrä vastaajien joukossa oli vastaavasti huomattavasti suurempi. 
Yllättäen kaikki nämä äänestäneet ulkomaalaiset miehet olivat itse pelastajia ja äänestivät omaa ammattikuntaansa. :-D Yksi toki eritteli, että heteromiehenä hän äänestää naispalomiestä ja jos olisi homo, hän äänestäisi tietenkin miespalomiestä, ja itse asiassa hänen vaimonsa tykkää kaikista eniten omasta palomiehestään ilman mitään vaatteita. :-D

Ulkomaalaisten miesten :-D lisäksi myös ulkomaalaiset naiset kannattivat lähes 100 % palomiehiä (vain yksi hajaääni poliisin äidiltä jonka mielestä oma poika on tosi komea virka-asussaan). Eräs vastaaja kommentoi, että ainakaan Englannissa poliisien asut eivät ole kovin imartelevia. Toinen taas kommentoi kannattavansa näistä kahdesta vaihtoehdosta palomiestä mutta kaikista mieluiten satsaisi lääkäreihin, etenkin jos ne kaikki näyttäisivät samalta kuin Greyn anatomiassa.

Se onkin jännä juttu, että jotkut pitää lääkäreitä naisten silmissä haluttavina, mutta itse en yleisesti ottaen käytännössä näe lääkärien ulkoisessa habituksessa tai ammatissa mitään erityisen vetoavaa, joten Suomessa mahdollisen vetovoiman selityksenä täytyy olla hyvät tulot. Niin moni lääkäri olisi itse sellaisen kuntokuurin tai elämäntaparemontin tarpeessa mistä potilailleen puhuvat, että uskottavuus sanoista katoaa heti kun ne tulee suusta. 

 

Ja mitä mieltä itse siis olen? En oikeastaan tunne juurikaan poliiseja, vaikka heidän kanssaan välillä asioinkin. Palomiehiä tai siis pelastajia tunnen enemmän ja olen reissannut ja leireillyt ja treenannut heidän kanssaan jopa niin pitkään, että he eivät (käsittääkseni) enää ole jaksaneet olla niin tarkkoja siitä mitä ja miten puhuvat. :-D On siis melko ihmeellistä, että siitäkin huolimatta, että tunnen useita pelastajia, niin kyllä minäkin vaan taidan taipua niitten suuntaan. :-P

 

Not long ago I asked my Fb friends 'Who looks hotter in the work outfit, a police or a fireman?' - and I got about 100 responses in just one day. Thank You!

Finnish women were the most active to participate and they replied: 64 % fireman, 36 % police.
Only a handful of Finnish men replied, and half of them misunderstood the questions as 'Who has it physically hotter in the work costume, a police or a fireman?' :-D 
The men who understood the question correctly replied 100 % police women (mainly because of the handcuffs and preferably two at a time).

The number of men was much higher among the foreign voters, subsequently all of them but one being firefighters themselves (!) voting, naturally, for firefighters. Also all the women but one (a mother of a handsome police son) voted for firemen

As in all important votes, also those who were not nominated got votes - one each for the following:
- alternative C) pilot
- border guards
- Batman
- doctors if they all looked like in Grey's Anatomy.

Thank You all for participating in my poll!

 

photo blog280_n_zps7f19288b.jpg

photo blog091_n_zpsa2a8ade4.jpg