Mieletön väsymys. Aamulla oli tosi paha olo ja kova väsymys, enkä mennyt lainkaan kouluun. Iltapäivällä tosi apea fiilis ja teki mieli mennä nukkumaan viideltä. Koska unta ei olisi kuitenkaan riittänyt huomisaamuun asti, oli pakko keksiä jotain hereillä pysymiseksi ja lähdin reippaalle kävely- ja juoksulenkille Möllin ja Lunan kanssa. En itse asiassa juuri nyt voi edes ymmärtää, miten sain itseni siinä väsymystilassa väännettyä liikkeelle ulos pilkkopimeään. Vou.

Pienet juoksupätkät sujui hyvin, vaikka kahden koiran talutus siinä samalla tekee siitä teknisen suorituksen ja koko homma menee melkeinpä välineurheilun puolelle. Mölli on toki kiinni vyötäröllä, mutta kun se yhtäkkiä tulee lähelle tai vaihtaa puolta, meinaan kompastua löystyvään hihnaan. Ja välillä se saattaa innostua hyppimään käteeni tai pussailemaan Lunaa tai nuuskimaan sen korvia, joten meno ei ole täysin sujuvaa. :-D

Kylmässä juokseminen oli muuten ehkä vähän samalla kierolla tavalla positiivinen kokemus, kuin kesäkuumalla sateessa juokseminen. Ei tule niin hiki ja jaksaa paremmin. Mielikin piristyi vähän. Ja koirat asettui tyytyväisinä torkkumaan lenkin jälkeen.

 

photo blog7464_zpse8a7dc59.jpg
Moppi valitsee aina pehmeimmän ja mukavimman paikan (tai laukun). Tyynyt, peitot, makuupussi, vaatekasat (myös pesua odottavat likapyykkikasat) on kaikki hyviä, etenkin jos ne on sängyllä tai tuolilla. Niitten jälkeen hyvänä kakkosena tulee erilaiset auki olevat laukut - matkalaukut, putkikassit, kaikki mihin voi kotoisasti käpertyä käy.
The Mop's favorite place to sleep is on something soft. Actually, anything soft will do: laundry (clean or dirty), a sleeping bag, pillows, you name it. As long as the soft stuff is on a bed, on a sofa or on a chair, it will certainly do. :-D
If there is nothing soft enough available, a bag is always a good second choice. How about a bag on a bed?? Would it be... heavenly?


photo blog7465_zps7a42f8b8.jpg
Mölli nukkuu aina omassa huoneessaan kovalla lattialla, vaikka sillä on makuualustojakin käytössä. 
Merlin always sleeps in his own room and on the bare floor. He has a couple of furry blankets but always prefers the floor.


photo blog7467_zps57a55ee8.jpg
Lunalle on tehty tilapäinen oma rauhallinen paikka kodinhoitohuoneeseen. Sillä on Möllin vanha peti ja uusi tyyny käytössä. Mölli on vasta saanut kokeilla uutta Jaffa-tyynyään, mutta alkoi heti repiä sitä, joten se ei saanut sitä vielä pysyvästi käyttöönsä. Portti Möllin huoneen ja kodinhoitohuoneen välillä on enimmäkseen auki, mutta kun on aika rauhoittua, syödä luita, käydä nukkumaan tai koirat on yksin kotona, on portti koirien välissä varmuuden vuoksi kiinni. Luna vetää välillä hirsiä niin, että ujellus vain kuuluu kun se näkee unia.
Luna needed a temporary place to stay and she got it in the utility room. I'm sure Merlin is happy to share his toys, the remainings of his old bed and his new bed (not yet available for him) with Luna. When I'm home the gate between the utility room and Merlin's room is open but when it is time to take a nap, chew on a bone or go to sleep or when I'm away from home, the gate is closed. 


photo blog7470_zpsf0da68d7.jpg
Miklos torkkuu yleensä alakerran aulassa, josta sokeakin koira voi seurata kuka kulkee talossa, mistä ja mihin. Ja etenkin, meneekö joku keittiöön tai ulos. Ne tärkeimmät. Joskus se myös löytyy keskellä yötä makaamasta selällään pitkin pituuttaan olohuoneen sohvalla, mikä on koirilta kiellettyä. Ja silloin Miklos näyttää siltä, kuin olisi aina ollut siinä. Vanhan koiran itse itselleen ottamia erioikeuksia. Kuvassa Mikon takana näkyy Mopin divaani, jossa Moppi usein ottaa kauneusunia iltaisin.
Miklos prefers the downstairs hall. Here, even a blind and achy old dog can keep track on who is doing what and going where in the house. And what is most important, here you won't miss it if somebody goes into the kitchen or out the door. Some nights we find him lying on his back on the sofa in the living room which is absolutely forbidden. And he looks like he's been doing it always. Old dog priviledges.
The pretty bed behind Miklos on the photo is The Mop's own princess bed. And really, she does nap on it since it is the only soft enough spot for her in the hall.