IMG8659.jpg

Kaukaa katsottuna se oli vain musta keppi, mutta epäilyttävä. Lähempää katsottuna sillä oli pieni pää ja se oli tumma, voi kun se olisi vaskitsa. Vielä lähempää katsottuna erottui musta sahalaita. Pitkä pullea kyy.

Meillä ei ole nähty kyitä vuosiin. Hämärä muistikuva on jostain vuodelta 1997 tms. Onhan tässä kolisteltu ja rempattu tontilla vuosia joten on ollut levotonta pitkään, kunnes rauhoittui. Ihmekös tuo jos ne nyt alkaa palailemaan tänne taas.

Tämä yksilö oli pötköllään keskellä pihatietämme ja katseli hevoslaitumelle päin. Lämmitteli auringossa vissiin. Juuri oltiin kuljettu koirien kanssa siitä ohi, sokea vanha Miklos vielä kumpaankin suuntaan yksinään. Menomatkalla en kyytä huomannut kun katselin ihan eri suuntaan, tulomatkalla huomasin "epäilyttävän kepin" jo kaukaa.

Misallahan on ollut pentuna puremaan johtanut kohtaaminen kyyn kanssa, onneksi selvisi siitä hengissä. Uudessa kodissaan Mirvan luona se on kahdesti uudestaan törmännyt kyyhyn eikä selvästi oppinut mitään siitä ekasta kerrasta.