Asiat tapahtuu joskus yllättävänkin nopealla tempolla ja niin kävi nyt kun Misa tuli meille. Misa on 7-kuinen PON-narttupentu, oikealta nimeltään Moja Mimoza van het Goralenhof. Misa on kotoisin Belgiasta tutulta kasvattajalta ja ostettu pikkupentuna Kuopioon, mutta tarvitsi nyt pikaisesti uuden kodin.

Sen ihan oman kodin Misa saa pian tuosta meidän kyliltä jonne se menee sijoitukseen tuttavalleni. Sitä ennen Misa on tässä meillä vähän aikaa että tutustutaan puolin ja toisin ja nähdään onko jotain käytösongelmia tai muita aiheita jotka vaatii erityistä huomiota. 

Minähän olen jo muutaman viikon kärvistellyt uuden koiran kuumeessa, kun Merlin tarvitsisi leikkikaverin ja olen ajatellut, että seuraavaksi meille tulee PON-narttu, sitten kun uuden koiran paikka jossain vaiheessa vapautuu. Merlin tarvitsisi todella kaverin, jonka kanssa juosta ja leikkiä. Misaa tulemme varmasti tapaamaan säännöllisesti joten tämä ongelma sai nyt hyvän ratkaisun. Tuttavaperhe puolestaan oli juuri etsimässä tibbenarttupentua sijoitukseen, ja heillä on jo ennestään kokemusta muista karvakoirista ja sijoituskoirista, joten ajoitus on täydellinen.

Ensivaikutelma Misasta oli vähän ujo, kun Mervi nosti sen autooni Tampereella eilen illalla. Merlin oli tietenkin mukana hakemassa uutta kaveriaan. Kotona pilkkopimeässä pihassa talutin pennun vain nopeasti suoraan sisälle. Se katseli hetken ympärilleen, alkoi leikkiä Merlinin lelulla ja sitten Merlinin kanssa. Kun menin tunnin päästä moikkaamaan sitä, se kiipesi syliin ja nuoli naamaa. Taitaa olla aika kiva koira. :-)

Miklos kävi illalla haistelemassa uuden koiran hajuja portin toiselta puolelta ja piti sitten parin minuutin haukkukonsertin ja kun talon säännöt oli selvitetty, se tuhahti ja meni nukkumaan. Seuraavan kerran sitä kiinnosti vain aamuruoka.

Merlin ja Misa leikkivät läpi yön: puoli tuntia painia, torkut, ja uusi erä. Vihdoin aamulla ne pääsi ulos juoksemaan. Herätyskelloni soi äsken (vapaapäivän kunniaksi vasta klo 10) ja hetki sen jälkeen Merlin ja Misa vihdoin väsähtivät ja nyt on talo vihdoin aivan hiljainen.

Moppi kävi pari kertaa yöllä räyhäämässä tyynyltään (vahtimassa sitä, vaikka se onkin eri huoneessa) Misalle, kunnes nousin ylös ja annoin sille huutia jolloin se syöksyi sänkyyni peiton alle ja nukkui sinnikkäästi siellä aamuun asti (koko koira kokonaan peiton alla...). Aamulla Moppi pääsi pihalle tutustumaan Misaan ja hyvin meni. 

Sometimes things happen fast. This is the case with Misa: she is a 7 months old PON bitch puppy, officially Moja Mimoza van het Goralenhof. She was imported to Finland as small puppy and now needed a new home, quickly. Phone calls, decisions, negotiations, and a little help from a friend, a road trip with Merlin and late last night we drove home with Misa.

A delightful creature and Merlin just loves her. They played all night long, just short naps in between and then more wrestle. Finally in the morning they got to go out and run. They have a lot of fun!

Misa will not live with us, in a few days she will move to a family in the local village but she will be a frequent visitor in our house, too.

photo IMG6789_zps256419f7.jpg photo IMG6771_zps120ef36f.jpg photo IMG6783_zpsd80e27d7.jpg photo IMG6799_zpsbd0702f7.jpg