photo IMG4003800x573_zps9f75df48.jpg

Kello soi aamulla klo 5.45 mutta ei tuollaisella yhden kerran pänttäämisellä saa mitenkään 88 eri kasvin suomenkielistä nimeä ja tieteellistä nimeä päähän. Ei niin mitenkään. Muutamana päivänä kun olisi aamuin illoin käynyt listan ja kuvat läpi, olisi se kyllä onnistunut edes jollain tasolla.

Kokeessa läpipääsyyn pitäisi saada puolet pisteistä eli käytännössä pitäisi tunnistaa kaikkien näytteiden suomenkielinen nimi oikein ja tietää lisäksi viidestä tieteellinen nimi oikein. Osa jäi minulta tunnistamatta, koska en millään muistanut kaikkia 88 ehdolla olevaa kasvia nimeltä edes suomeksi. Jouduin siis veikkaamaan useamman kerran samaa, mutta sehän todettiin toimivaksi menetelmäksi jo talvitunnistustentissä, jossa vastasin kolmeen eri kohtaan isotuomipihlaja Amelanchier spicata, ja yksi kolmesta osui oikeaan. Lisäksi mieli muuttui moneen kertaan:

Nro 19: Hei tää on toi kosmoskukka! Kosmos bipinnatus. Eiku sehän onkin suomeksi punakosmos. 
Nro 7: Eiku TÄÄ onkin se punakosmos, Kosmos bipinnatus! 
Nro 19: Tää vois sitten olla koristezinnia, Zinnia angustifolia?
Nro 13: Olisko tää timanttikukka? Ei tietoa lattarista joten laitetaan siihen varmuuden vuoksi Zinnia angustifolia, jos jompi kumpi olis oikein. 
Nro 16. Ei mitään hajua. Laitetaan siis koristezinnia, Tsinnia angustifolia. Jos joku zinnia kolmesta olis oikein.

Veikata kannattaa aina, yksi zinnia meni oikein muuten, paitsi että se on koruzinnia, ei koristezinnia. :-D

Koepaperia palauttaessani kysyin opettajalta haluaako hän, että kirjoittaisin sen puhtaaksi koneella. Kirjoittaminen kun on yhä melkoisen tuskaista ja käsiala sen mukaista. Yleensä puhelias opettaja meni hetkeksi ihan sanattomaksi kun katsoi kirjoituksiani mutta päätti sitten yrittää tulkita niitä. 

Minulle kokeesta arvosana 1- (läpi vain 0,25 p marginaalilla, hups) ja opettajalle täysi kymppi siitä, että hän ylipäätään arvosteli vastaukseni. :-D